Νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά 10ετή και 5ετή ομόλογα

Νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά 10ετή και 5ετή ομόλογα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχώρησε πριν από λίγο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προέρχονται από την πλατφόρμα του Bloomberg η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 5,57%, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο "ρεκόρ" που είχε καταγραφεί στις 10 Ιουνίου όταν η απόδοση του είχε διαμορφωθεί στο 5,58%.

Η άνοδος της τιμής του ελληνικού ομολόγου αντανακλά το γενικότερο θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έστειλε σήμα για χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωζώνη.

Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 0,94% με αποτέλεσμα το περιθώριο (spread) μεταξύ των δύο τίτλων να διαμορφωθεί στο 4,63%.

Σε αντίστοιχη τροχιά κινείται και το 5ετές ελληνικό ομόλογο, του οποίου επίσης η απόδοση υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από την ημέρα της έκδοσης του, και συγκεκριμένα στο 3,88%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή