Σάλος για τα 1.400 κακοποιημένα παιδιά

Σάλος για τα 1.400 κακοποιημένα παιδιά

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σεξουαλική κακοποίηση κατά συρροήν, σε διάρκεια 16 ετών και με πάνω από 1.400 νεαρά θύματα, χωρίς οι τοπικές αρχές να αντιδράσουν. Αυτό ήταν το συγκλονιστικό πόρισμα της επιτροπής που ερεύνησε τα συμβάντα των τελευταίων ετών στην πόλη Ρόδερνταμ της βόρειας Αγγλίας.

«Κανείς δεν γνωρίζει την κλίμακα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στο Ρόδερνταμ τα τελευταία χρόνια» είπε η συντάκτρια της έκθεσης, Αλέξις Τζέι. «Οι συντηρητικές μας εκτιμήσεις είναι ότι στο χρονικό διάστημα που αφορά η έρευνά μας, από το 1997 ώς το 2003, έπεσαν θύματα κακοποίησης περίπου 1.400 παιδιά». «Οι εμπλεκόμενες Αρχές έχουν πολλές εξηγήσεις να δώσουν. Η συλλογική αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας και των διωκτικών αρχών ήταν εξόφθαλμη», τόνισε. Ο δήμαρχος της πόλης υπέβαλε την παραίτησή του αμέσως μόλις δημοσιεύθηκε η έκθεση.

Οι δράστες ήταν Ασιάτες, κυρίως Πακιστανοί, ενώ τα θύματα, νεαρά κορίτσια τα νεότερα των οποίων ήταν 11 ετών και προέρχονταν από διάφορες φυλές. Η έκθεση αναφέρει ότι παρά τις αναφορές για την εθνικότητα των δραστών, η αστυνομία δεν έψαξε το ζήτημα στους κόλπους της πακιστανικής κοινότητας.

Χθες, μέλη της πακιστανικής κοινότητας εξέφρασαν την οργή τους για τη μη παραπομπή των εγκλημάτων στη Δικαιοσύνη. «Η φυλή, η θρησκεία ή η πολιτική ορθότητα δεν πρέπει ποτέ να καθιστούν αόρατα τέτοιου είδους χυδαία εγκλήματα» δήλωσε ο ιδρυτής της μουσουλμανικής ένωσης νέων Ρόδερνταμ, Μουχμπίν Χουσεΐν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή