Ο Βενιζέλος καλεί Παπανδρέου, Σημίτη

Ο Βενιζέλος καλεί Παπανδρέου, Σημίτη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσκλήσεις στους κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη απέστειλε χθες μέσω email ο κ. Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να παραστούν στην εκδήλωση του Ζαππείου για την 40ετή πορεία του ΠΑΣΟΚ από την 3η Σεπτέμβρη του 1974. Και για μεν τον κ. Σημίτη εικάζεται ότι η ανταπόκριση θα είναι θετική, όχι όμως και για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος, ως γνωστόν, διοργανώνει και δική του εκδήλωση την 1η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο έκθεσης με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ενώ στις 3 του μήνα θα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο κ. Βενιζέλος, στην πρόσκλησή του προς τον κ. Παπανδρέου, υπονόησε ως αυτονόητο ότι και η εκδήλωση του πρώην πρωθυπουργού προφανώς γίνεται για να υπηρετήσει τον κοινό στόχο της επανένωσης της δημοκρατικής παράταξης και με το σκεπτικό αυτό εξίσου αυτονόητη χαρακτήρισε την παρουσία του στην «επίσημη» εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη.

Ολα τούτα ωστόσο μόνον ως πολιτικές αιχμές πρέπει να εκληφθούν, καθώς ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη διαμηνύσει από προχθές ότι στις 3 Σεπτεμβρίου «θα λείπει δυστυχώς στο Λονδίνο», για μια ακόμη ομιλία του σε σχέση με την οικονομική κρίση. Γεγονός που καυτηρίαζαν χθες πηγές της Χαρ. Τρικούπη, εκφράζοντας επιπλέον την έκπληξή τους για τον τρόπο που ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Βενιζέλο στη δική του εκδήλωση. «Κάποιος άφησε έναν φάκελο στο θυρωρείο του υπουργείου των Εξωτερικών χωρίς καμία άλλη ενημέρωση», έλεγαν…

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εκδηλώσεις αποκτούν εύλογο πολιτικό ενδιαφέρον. Οχι τόσο για το τι θα ειπωθεί από τον κ. Βενιζέλο (που μάλλον είναι αναμενόμενο), όσο κυρίως από το ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξουν να παραστούν μόνο στην εκδήλωση του κ. Παπανδρέου. Στη Χαρ. Τρικούπη επιχειρούν βέβαια για προφανείς λόγους να υποβαθμίσουν την όποια σημασία δίδεται στην εκδήλωση του κ. Παπανδρέου. Θεωρούν αναμενόμενο να παραστούν στην ομιλία ενός πρώην πρωθυπουργού ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν ότι, αν κάποιος εκτίθεται με τη στάση του, είναι εκείνος που επικαλείται ότι δεν σκέφτηκε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα είχε ίσως κάποια υποχρέωση στην Ελλάδα και επέλεξε να λείπει στην αλλοδαπή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή