ΔΗΜΑΡ: Αίτημα αναβολής συνεδρίου

ΔΗΜΑΡ: Αίτημα αναβολής συνεδρίου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κάθετη διαφωνία της με τη διενέργεια του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ μέχρι να διαλευκανθεί το πολιτικό τοπίο και σε σχέση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα διαμηνύσει εγγράφως τις επόμενες ώρες η εκσυγχρονιστική τάση του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην αντίθετη περίπτωση θα διαχωρίσει την πορεία της από το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη. Η εξέλιξη αυτή, που θα μονοπωλήσει την αυριανή συνεδρίαση της Εκτ. Επιτροπής και της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι ο επικεφαλής της εν λόγω τάσης, Σπ. Λυκούδης, είχε σε ανύποπτο χρόνο προειδοποιήσει τον κ. Κουβέλη ότι δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει με την παρουσία του ένα συνέδριο που θεωρεί παρωδία.

Το θέμα κατά πληροφορίες συζητήθηκε χθες κατ’ ιδίαν μεταξύ των κ. Κουβέλη και Λυκούδη σε μακρά συνάντηση που είχαν και στην οποία ο πρώην γραμματέας επιχείρησε να πείσει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται το κόμμα αν εξαναγκαστεί εσπευσμένα να λάβει αποφάσεις σε τόσο θολό πολιτικό τοπίο. Και, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε βέβαια και το θέμα της ΠτΔ, με τον κ. Λυκούδη να συμφωνεί με τον κ. Κουβέλη ότι είναι άκαιρη κάθε δέσμευση της ΔΗΜΑΡ για τις οριστικές της αποφάσεις, αλλά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο να του εισηγείται την αναβολή του συνεδρίου.

Η επιχειρηματολογία της εκσυγχρονιστικής τάσης είναι απλή. Τα στελέχη της λένε ότι, εφόσον και επισήμως πια η ΔΗΜΑΡ υπονοεί ότι αν αλλάξει άρδην τις πολιτικές της η κυβέρνηση η Αγ. Κωνσταντίνου θα μπορούσε να στηρίξει ως διάδοχο του κ. Παπούλια ακόμη και τον κ. Κουβέλη, είναι αυτοκτονικό να επισπεύδει το συνέδριό της (έχει προγραμματισθεί για τον επόμενο μήνα). Πολύ περισσότερο, όταν σε αυτό θα υπάρξουν στελέχη της αριστερής πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ που προφανώς θα πιέσουν τον κ. Κουβέλη να δεσμευθεί από τώρα ότι δεν θα στηρίξει οποιοδήποτε πρόσωπο ως διάδοχο του κ. Παπούλια, για να πειθαναγκάσουν την αλλαγή των πολιτικών μέσω εκλογών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τον κίνδυνο να αυτοεγκλωβιστεί η ΔΗΜΑΡ προκαθορίζοντας από τώρα τη στάση της για το επόμενο εξάμηνο τον συμμερίζονται και αρκετοί βουλευτές. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, αποφεύγουν να διαφοροποιηθούν από την επίσημη γραμμή η οποία παραμένει ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί ακόμη και με την απουσία της εκσυγχρονιστικής τάσης, η οποία ήταν αυτή που κατ’ εξοχήν δικαιώθηκε προβλέποντας τον πρόσφατο εκλογικό αφανισμό του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή