Δεσμεύσεις προς εμπόρους από Αλ. Τσίπρα

Δεσμεύσεις προς εμπόρους από Αλ. Τσίπρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις συναντήσεις με τους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς για την κατάρτιση των θέσων που θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ συνεχίζει ο κ. Τσίπρας. Σήμερα βλέπει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ενώ χθες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση. Πηγές της Κουμουνδούρου, ωστόσο, χαρακτήριζαν ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ο κ. Κορκίδης εμφανίστηκε θετικός απέναντι στην εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Κορκίδης είπε ότι συμπίπτει με την προ διετίας αντίστοιχη πρόταση της Συνομοσπονδίας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον κ. Κορκίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντάξει τα προβλήματα του ελληνικού εμπορίου στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος. Οπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα, με έμφαση στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, της υπερφορολόγησης, των «κόκκινων» δανείων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, στην Κουμουνδούρου η απογοήτευση που εξέφρασε ο κ. Κορκίδης για την εμπορική κίνηση σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, που εμφανίζουν πτώση του τζίρου ώς και 20%, παρά τη μεγάλη αύξηση των αφίξεων, όπως π.χ. στη Ρόδο.  

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι εσωτερικές διεργασίες για την προετοιμασία της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο σημείο για το οποίο υπάρχει συμφωνία σε όλες τις πτέρυγες του κόμματος και είναι άμεσα ανακοινώσιμο αφορά την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ. Οπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, «θεωρούμε απαραίτητο να επανέλθει το αφορολόγητο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ». Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι θα «πρέπει να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, μέχρι κάποια αξία, απ’ οποιοδήποτε φόρο, με την έννοια ότι καλύπτει βασικές στεγαστικές ανάγκες», χωρίς να προσδιορίσει, ωστόσο, το ύψος αυτής της αξίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως χθες, το γεγονός ήταν η ορκωμοσία της κ. Ρ. Δούρου ως Περιφερειάρχη Αττικής στα Ανω Λιόσια, καθώς πρόκειται για τη σημαντικότερη διοικητική θέση που αναλαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή