Πρόσωπα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη δωρεά άφησε η Βρετανή συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ  (φωτ.) στη δεύτερη πατρίδα της, τη Ζιμπάμπουε, όπου μεγάλωσε και είχε ζήσει από το 1924 ώς το 1949. Με τη διαθήκη της αφήνει 3.000 τόμους από την προσωπική βιβλιοθήκη της στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πρωτεύουσας Χαράρε. Η κίνηση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη συγκίνηση από τις αρχές της πόλης. Η Βιβλιοθήκη του Χαράρε, που έχει ιστορία πάνω από 100 χρόνια, ανακαινίστηκε το 2006 με δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την κυβέρνηση της Σουηδίας.

…Ντυμένη στα μαύρα και ξυπόλυτη, η 56χρονη Κέιτ Μπους γνώρισε την αποθέωση στη διάρκεια της πρώτης συναυλίας που την ξαναέφερε κοντά στο κοινό της έπειτα από 35 χρόνια. Η έναρξη της μεγάλης περιοδείας της έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Hammersmith Apollo του Λονδίνου, όπου άνοιξε τη συναυλία με το «Lily» από το άλμπουμ «Red Shoes» (1993) μαζί με τους πέντε μουσικούς της. Αργότερα, σύστησε στο κοινό έναν από αυτούς, που είναι ο έφηβος γιος της Μπέρτι και ο οποίος την ενθάρρυνε να επιστρέψει στη σκηνή.

…Δύο μεγάλες φυσιογνωμίες της μουσικής τιμήθηκαν με το Polar Music Prize, τη μεγάλη διάκριση που απονέμει η Σουηδία με βραβεία που δίνει ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος. Τιμήθηκαν ο βετεράνος κιθαριστής και σκαπανέας του ροκ Τσακ Μπέρι και ο σκηνοθέτης της όπερας Πίτερ Σέλαρς. Ο Τσακ Μπέρι είναι 88 ετών και δεν παραβρέθηκε ο ίδιος στην τελετή, αλλά εκ μέρους του παρέλαβε το βραβείο ο Ουαλός κιθαριστής και παραγωγός Ντέιβ Εντμουντς.

…Eίναι 80 χρόνων και τώρα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ωριμότητας, ώστε να θέλει να σκηνοθετήσει. Η ηθοποιός Ελεν Μπέρστιν, που από τη δεκαετία του ’70 φλερτάρει με τη σκηνοθεσία, κάνει το πρώτο βήμα πίσω από την κάμερα σκηνοθετώντας μία μεγάλου μήκους ταινία, το «Bathing Flo». Είναι η ιστορία μίας ηλικιωμένης γυναίκας στη Νέα Υόρκη, ρόλο που ερμηνεύει η ίδια. Η ταινία έχει ως θέμα τη σχέση ανάμεσα σε αυτήν τη γυναίκα και έναν άντρα, ο οποίος έρχεται να μείνει δωρεάν στο κτίριο, που ανήκει στον γιο της, με αντάλλαγμα να τη φροντίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή