Ευρώ: Ανοδική ώθηση στα 1,3214 δολ.

Ευρώ: Ανοδική ώθηση στα 1,3214 δολ.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρώ κινείται ανοδικά σήμερα, καθώς υποχώρησαν οι προσδοκίες ότι επίκειται ένας γύρος χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters χθες ότι η ΕΚΤ είναι απίθανο να λάβει νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα, εκτός αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης (που θα ανακοινωθούν αύριο) δείξουν ότι η Ευρωζώνη κινείται έντονα προς τον αποπληθωρισμό.

Αυτό οδήγησε τους επενδυτές να περιορίζουν τις πολύ απαισιόδοξες θέσεις τους για το ευρώ. Το κοινό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, φθάνοντας στο επίπεδο των 1,3214 δολαρίων σε σχέση με το χθεσινό χαμηλό επίπεδο (σχεδόν έτους) των 1,3152 δολαρίων.

«Το ευρώ κάνει μια ανοδική διόρθωση, καθώς οι αγορές επαναξιολογούν τις προσδοκίες τους για χαλάρωση της πολιτικής της ΕΚΤ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της», έγραψαν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή