Πετρακάκος και συνεργοί σε ακόμα τρεις ληστείες

Πετρακάκος και συνεργοί σε ακόμα τρεις ληστείες

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τουλάχιστον τρεις ένοπλες ληστείες τραπεζών στο διάστημα από αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα συνδέει η ΕΛ.ΑΣ. τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής στο Δίστομο, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την έρευνα Αντιτρομοκρατικής και Ασφάλειας έχουν προκύψει στοιχεία για ανάμειξη του 35χρονου ληστή Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του σε ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Συκούριο, Μαραθώνα και Σαρωνίδα. Η ανάμειξή τους φέρεται να αποδεικνύεται είτε εργαστηριακά είτε από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές. Μάλιστα, σε κάποιες από τις παραπάνω ληστείες έχουν, κατά πληροφορίες, ταυτοποιηθεί ως συμμετέχοντες και δύο σεσημασμένοι αλλοδαποί.

Ενδεικτικά, ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου, που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πήρε μέρος στη ληστεία στο Δίστομο, φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες στη ληστεία της 8ης Αυγούστου στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στη Σαρωνίδα. Ερωτηθείς σχετικά, ανώτατος αξιωματικός δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «η συμμετοχή του Σπύρου Χριστοδούλου στη ληστεία αποδεικνύεται εργαστηριακά», δίχως να διευκρινίσει εάν η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της δακτυλικό ή γενετικό αποτύπωμα του καταζητούμενου ληστή. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, στη ληστεία με λεία μόλις 3.300 ευρώ είχαν πάρει μέρος τουλάχιστον τρία άτομα, που είχαν προσπαθήσει να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά τους με περούκες και γυαλιά, ενώ ένας από τους συμμετέχοντες φορούσε φόρμα εργάτη. Οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και τελικά αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια φοβούμενοι ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας είχαν ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Στην ίδια ομάδα δραστών αποδίδεται και η ληστεία της 1ης Ιουλίου, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Μαραθώνα με λεία 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν εντός του υποκαταστήματος φέρεται να έχει αναγνωρίσει τον 44χρονο Σπύρο Χριστοδούλου ως έναν από τους συμμετέχοντες στη ληστεία. Επιπλέον, φέρεται να έχει αποδειχθεί εργαστηριακά η συμμετοχή στη ληστεία και δύο σεσημασμένων αλλοδαπών. Στην ίδια ομάδα δραστών αποδίδεται και η ληστρική επιδρομή σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο την Πέμπτη 5 Ιουνίου. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι με περούκες και ψεύτικα μουστάκια, ενώ το αυτοκίνητο διαφυγής τους (όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις) είχε βρεθεί καμένο σε κοντινή απόσταση. Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη ομάδα κακοποιών είχε συμπράξει ο καταδικασθείς για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης. Εχει αποδειχθεί ότι μετείχε σε τουλάχιστον δύο ληστείες σε Μέθανα και Κλειτορία, ενώ ως ένας εκ των δραστών της ληστείας στα Μέθανα κατηγορείται και ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος.

Χθες, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των Πετρακάκου, Χριστοδούλου αλλά και του 33χρονου Σπύρου Δραβίλα, του επονομαζόμενου «καρφάκια», λόγω του χτενίσματός του. Και οι τρεις κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κινηματογραφική ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Διστόμου με λεία 396.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει κατά τη διαφυγή τους ένα ταχύπλοο φουσκωτό, ενώ είχαν αρπάξει μαζί τους ως «ανθρώπινη ασπίδα» τον ταμία του υποκαταστήματος. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των τριών έγινε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης που εκδόθηκε ύστερα από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή