Η Ελλάδα επιστρέφει στην Ευρώπη…

Η Ελλάδα επιστρέφει στην Ευρώπη…

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Και στη Δανία ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μίντιλαντ με 2-1 και σε συνδυασμό με την επιτυχία του με 4-1 στο πρώτο ματς της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας», «σφράγισε» με εμφατικό τρόπο το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως με τη σέντρα οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τον κυπελλούχο Ελλάδας, ασκώντας έντονη πίεση προς την εστία του Κοτσόλη.

Στο «MCH Arena», οι 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Σουηδία, τη Γερμανία, αλλά και από την Αθήνα έγιναν μάρτυρες δύσκολων φάσεων για την άμυνα της ομάδας. Για παράδειγμα, μόλις στο 6΄ η Μίντιλαντ σε φάση διαρκείας στη μεγάλη περιοχή των «πράσινων» έχασε διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αλλά παρά τον ενθουσιασμό τους, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι ενώ κυλούσε η ώρα, αναζητώντας παράλληλα το γκολ. Μάλιστα, στο 21΄ ο Ατζαγκούν βρέθηκε τετ α τετ με τον Χάουγκαρντ, χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει. Εν συνεχεία, οι παίκτες του Αναστασίου άρχισαν να ανεβάζουν τις γραμμές τους, να πιέζουν ψηλότερα και να μην αφήνουν στη Μίντιλαντ ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Κοτσόλη, ο οποίος με τις άκρως αποτελεσματικές επεμβάσεις του που έκανε από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου των νικητών, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 54΄ με απευθείας κτύπημα φάουλ του Νάνο. Στο 77΄ ο Σίλντενφελντ ανέτρεψε τον Χασάν στη μεγάλη περιοχή. Το πέναλτι που έδειξε αμέσως ο Ολλανδός διαιτητής, Μακέλιε αξιοποίησε ο Ιγκμπούν ισοφαρίζοντας το σκορ. Ενώ οι οπαδοί των γηπεδούχων πανηγύριζαν το γκολ, με τη σέντρα η ελληνική ομάδα πέτυχε δεύτερο τέρμα με υπέροχη ατομική ενέργεια του Κλωναρίδη.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ με σουτ του Ατζαγκούν στο 86΄. Αλλά και η Μίντιλαντ είχε τη δυνατότητα να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Ομως, με μία άκρως αποτελεσματική ενέργεια ο Στέφανος Κοτσόλης διατήρησε το 1-2.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Πόουλσεν.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάουγκαρντ, Τ. Λάρσεν, Λάουριντσεν, Γιένσεν, Ρέμερ, Σπαρβ (77΄ Ιζούνα), Πόουλσεν, Αντερσον (59΄ Ιγκμπούν), Μ. Λάρσεν (46΄ Ονουάτσου), Σίστο, Χασάν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (79΄ Δώνης), Λαγός (60΄ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (67΄ Κλωναρίδης).

• Στις εξέδρες του «MCH Arena» βρέθηκε ο Ρενέ Χένρικσεν, που συνεργάζεται πλέον με τους «πράσινους» σε ρόλο σκάουτερ στη Σκανδιναβία, μαζί με τους Τάκη Φύσσα, Νίκο Νταμπίζα και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Στράτο Σωπήλη. Μάλιστα, ο Χένρικσεν έτυχε θερμής υποδοχής από τους οπαδούς της Μίντιλαντ, στους οποίους είναι ιδιαίτερα αγαπητός καθώς έχει διατελέσει αρχηγός της Εθνικής Δανίας

• Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης μαθαίνουν νωρίς το απόγευμα τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Europa League. Η κλήρωση που θα διενεργηθεί στο Πριγκιπάτο του Μονακό θα αρχίσει στις 2 μ.μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή