Υποχώρηση μετοχών σε Ευρώπη και Wall Street

Υποχώρηση μετοχών σε Ευρώπη και Wall Street

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ πριν από το κλείσιμο και η Wall Street σημείωνε απώλειες. Βασικός παράγοντας που διαμόρφωσε τη συμπεριφορά των επενδυτών είναι η κλιμακούμενη ένταση στην Ουκρανία, με τους ρωσόφιλους αντάρτες να εντείνουν τις επιθέσεις τους στις ουκρανικές δυνάμεις. Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις απογοητευτικές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τον θετικό αντίκτυπο από την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας πέραν των προβλεπομένων.

Ειδικότερα, χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,7%, στις 341,05 μονάδες, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για απροσδόκητη άνοδο της ανεργίας στη Γερμανία τον Αύγουστο. «Ο δείκτης εμφάνισε ικανοποιητική άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες και οι επενδυτές ενδεχομένως να ρευστοποιούν ορισμένα από τα κέρδη τους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι έναντι αρνητικών στοιχείων από τις ΗΠΑ», επισημαίνουν αναλυτές. Από τα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 16 έκλεισαν με απώλειες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,4%, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με – 0,7% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 1,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή