Δίαυλοι «Ποταμιού» με Κουμουνδούρου

Δίαυλοι «Ποταμιού» με Κουμουνδούρου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές και με τον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να έχει το «Ποτάμι» στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν στελέχη του και με την κυβέρνηση για να αποκτήσει το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη πλήρη και επίσημη ενημέρωση από τους δύο πόλους εξουσίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν οι επαφές με την Κουμουνδούρου θα επιδιωχθούν σε ανώτατο επίπεδο ή μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων, όπως γίνονται και οι περισσότερες συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων. Κατά πληροφορίες, ωστόσο, η επιλογή του κ. Θεοδωράκη να ανοίξει για πρώτη φορά ένα δίαυλο επικοινωνίας και με τον κ. Τσίπρα είναι δεδομένη και εντάσσεται στη γενικότερη πεποίθησή του ότι τα κόμματα πρέπει να συνομιλούν μεταξύ τους, καθώς μόνον μέσω συνεννόησης μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος για τα μείζονα προβλήματα της χώρας.

Πάντως, η προοπτική μιας επίσημης πλέον επαφής «Ποταμιού» – ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο συμβολισμός που θα εκπέμψει είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις εντός του «Ποταμιού». Και τούτο διότι αρκετά στελέχη που έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικούς ρόλους πριν και μετά το συνέδριο του κόμματος έχουν ήδη εισηγηθεί στον κ. Θεοδωράκη να αποκλείσει με κατηγορηματικό τρόπο κάθε πιθανότητα σύμπλευσης του «Ποταμιού» με τον κ. Τσίπρα, ακόμη και πριν από τις εκλογές. Στο ενδεχόμενο, δε, οι διαφοροποιήσεις αυτές να εκδηλωθούν δημοσίως θα έλεγε κανείς ότι το «Ποτάμι» κινδυνεύει να νοσήσει από την ασθένεια από την οποία πάσχει τους τελευταίους μήνες η ΔΗΜΑΡ.

Ολα τούτα, ωστόσο, δεν μοιάζουν να απασχολούν τον κ. Θεοδωράκη, που φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του για μια αμφίπλευρη πλέον στρατηγική επαφών. Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες υπέβαλε την παραίτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου Κ. Αργυρός, που δήλωσε ότι επιστρέφει στη δημοσιογραφία. Δεν ανακοινώθηκε ακόμη ποιος θα τον διαδεχθεί, αλλά εσχάτως στα γραφεία του «Ποταμιού» βρίσκεται πολύ συχνά και μάλλον όχι τυχαία η επίσης δημοσιογράφος Μαρία Καρχιλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή