Αύξηση εσόδων κατά 8% για την Aegean Airlines

Αύξηση εσόδων κατά 8% για την Aegean Airlines

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα έσοδα κατά 8% εμφάνισαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Aegean Airlines το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με τα έσοδα των δύο εταιρειών (Aegean Airlines και Olympic Air) το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 388,6 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ, από 7,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 16 εκατ. ευρώ αντί 6,9 εκατ. ευρώ το 2013. Η σημαντική βελτίωση επηρεάζεται από την επέκταση του δικτύου της εταιρείας αλλά και από τις συνέργειες που έχουν προκύψει μετά την εξαγορά της Olympic Air, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Aegean Airlines.

Εχοντας βελτιώσει τις πληρότητές της από 74% σε 76%, παρά τον μεγάλο αριθμό νέων προορισμών, η Aegean Airlines και η Olympic Air μετέφεραν το πρώτο εξάμηνο του έτους 4,3 εκατ. επιβάτες, περισσότερους κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα η εταιρεία μετέφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της πάνω από 1 εκατ. επιβάτες, ενδεικτικό της θετικής δυναμικής της. Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εσωτερικού διαμορφώθηκε στο 19%, κυρίως λόγω των χαμηλών ναύλων που ενίσχυσαν την κίνησή της τόσο σε βασικούς προορισμούς όσο και στις άγονες γραμμές. Η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού, από τις 8 βάσεις της εταιρείας, διαμορφώθηκε στο 13%, με την κύρια βάση της Αθήνας να ανακάμπτει για πρώτη φορά από το 2008, παρουσιάζοντας ρυθμό αύξησης 17%.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές του 6μήνου βελτιώθηκαν σημαντικά λόγω της ενισχυμένης κίνησης και των προπωλήσεων εισιτηρίων και διαμορφώθηκαν στα 127 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της μητρικής να αυξηθούν σε 357 εκατ. ευρώ την 30ή Ιουνίου 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι ισχυρές ταμειακές ροές επέτρεψαν την απρόσκοπτη μετέπειτα επιστροφή του 1 ευρώ ανά μετοχή (71 εκατ. ευρώ συνολικά) τον Ιούλιο, όπως είχε προϋπολογιστεί, διατηρώντας και πάλι σημαντικά υψηλότερα αποθέματα σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2013 και διασφαλίζοντας τη δυνατότητα περαιτέρω αναπτυξιακής δυναμικής.

«Η λειτουργία στόλου 50 αεροσκαφών, με 13 εκατ. συνολικά προσφερόμενες θέσεις για το 2014 και 17 νέους προορισμούς εξωτερικού, αποδίδει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Οι συνέργειες με την Olympic Air υλοποιούνται σταδιακά και επιφέρουν μείωση στο κόστος ανά μονάδα αλλά και σημαντική ενίσχυση της συνδεσιμότητας προορισμών εσωτερικού και εξωτερικού. Η από πενταετίας πλέον επένδυσή μας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας οδηγεί σε απτά αποτελέσματα. Οι οικονομίες κλίμακας και δικτύου αποδίδουν και πρόθεσή μας είναι να τις ενισχύσουμε περαιτέρω με συνέπεια, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύουμε στην ποιότητα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή