49 χρόνια πρίν… 29.VIII.1965

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΙΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ: Τερματισθείσης ολίγον μετά μεσονύκτιον της συζητήσεως επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως Ηλία Τσιριμώκου, ήρχισεν η ψηφοφορία, της οποίας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εψήφισαν υπέρ της Κυβερνήσεως 135, εναντίον 159. Απουσίαζον της ψηφοφορίας 6 βουλευταί. Το κόμμα των Προοδευτικών [Σπύρος Μαρκεζίνης] διεσπάσθη. Εκ των 7 βουλευτών του, δύο μόνον ηκολούθησαν τον κ. Μαρκεζίνην εις την καταψήφισιν της Κυβερνήσεως Τσιριμώκου. Οι υπόλοιποι 5 απέσχον της ψηφοφορίας ως και ο κ. Αχιλλεύς Καραμανλής. Την 2αν πρωινήν ώραν, ο κ. πρωθυπουργός εδήλωσεν ότι, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα υποβάλη την παραίτησιν της Κυβερνήσεως εις τον Βασιλέα, εντός της σήμερον εάν θελήση να τον δεχθή και πάντως την Δευτέραν. […] Ο κ. Ηλίας Τσιριμώκος ερωτηθείς αν προβλέπη συντόμους εκλογάς απήντησεν αρνητικώς.

ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Δεκάδες οπαδών της ΕΔΑ και της Ενώσεως Κέντρου συγκεντρωθέντες εις τας πλατείας Κολωνακίου, Συντάγματος και Ομονοίας την 2αν πρωινήν υπεδέχθησαν θορυβωδώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

ΜΝΗΜΗ Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδου αναβιβάζεται σήμερον Κυριακήν εις το αρχαίον θέατρον της Επιδαύρου από τον θίασον Ροντήρη, εις το πλαίσιον της εορταστικής εκδηλώσεως που γίνεται εκεί διά να τομηθή η μνήμη του μεγάλου Ελληνος αριμουσικού Δημήτρη Μητροπούλου, η προτομή του οποίου θα στηθή παρά το θέατρον.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΑΝΝΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ: Αύριον Δευτέρα θα εορτάσωμε τα γενέθλια της Ανοίξεως. Η Βασίλισσα Αννα – Μαρία (η οποία εγεννήθη εν Κοπεγχάγη την 30ήν Αυγούστου 1946) γίνεται δεκαεννέα ετών. […].

ΑΥΞΗΣΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ: Εκ του ΕΟΤ ανεκοινώθη ότι η κίνησις των τουριστών προς την Ελλάδα και η εισαγωγή ξένου συναλλάγματος εκ του τουρισμού εσημείωσεν αύξησιν κατά τον παρελθόντα Ιούλιον. Συγκεκριμένως, τον Ιούλιον του 1965 αφίχθησαν 152.170 ξένοι έναντι 112.835 του αντιστοίχου μηνός του παρελθόντος έτους. Επίσης τον αυτόν μήνα εισέρρευσε συνάλλαγμα εκ τουριστών 9.710.000 δολλαρίων έναντι 7.773.000 δολλαρίων του Ιουλίου του 1964.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή