Η εκδίκηση του σπασίκλα στη μικρή οθόνη

Η εκδίκηση του σπασίκλα στη μικρή οθόνη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​ριν από λίγες ημέρες, στην 66η απονομή των τηλεοπτικών βραβείων ΕΜΜΥ, ο Τζιμ Πάρσονς άκουσε για άλλη μια φορά το κοινό γύρω του να επευφημεί, καθώς παρελάμβανε το βραβείο εξαιρετικής ερμηνείας κωμικού ρόλου στην TV. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι, καθώς και το 2011 και το 2010, οπότε επίσης κέρδισε το ίδιο βραβείο.

Φέτος, όμως, ο 41χρονος Αμερικανός ηθοποιός έχει έναν επιπλέον λόγο να χαμογελά: Υστερα από σκληρή διαπραγμάτευση με το CBS, που έκανε μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Τζον Γκάλεκι και Κέιλι Κουόκο, πέτυχαν να αμείβονται με ένα εκατομμύριο δολάρια έκαστος για κάθε νέο επεισόδιο της σειράς «The Big Bang Theory», που θα μεταδοθεί τα επόμενα τρία χρόνια σε όλο τον κόσμο.

«Ολοι πρέπει να είναι πολύ επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι και πλούσιοι. Το κέρδισαν. Είναι σπουδαία ομάδα. Είναι η καλή τους στιγμή», είπε ο Τσακ Λόρι, ένας από τους δημιουργούς της πιο επιτυχημένης σειράς αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, που μόνο εκεί αριθμεί κάθε εβδομάδα 21,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ μεταδίδεται και σε πολλές άλλες χώρες – στην Ελλάδα καθημερινά από το Star.

Το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς, το 2005, δεν άρεσε καθόλου στους παραγωγούς. Ομως οι σεναριογράφοι άλλαξαν την πλοκή και κράτησαν τους δύο βασικούς ήρωες, των οποίων η σχέση, όπως λέει ο Λόρι, «λειτουργούσε από την πρώτη στιγμή».

Η καθημερινότητα του ευφυούς αλλά ακοινώνητου φυσικού Σέλντον (Πάρσονς), του πιο κοινωνικού, αλλά άτολμου συναδέλφου και συγκατοίκου του Λέοναρντ (Γκάλεκι), της όμορφης σερβιτόρας και επίδοξης ηθοποιού Πένι (Κουόκο) και των φίλων τους έχει κερδίσει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Και ας μην καταλαβαίνουν γρι από προβλήματα Φυσικής, ας μην αντιμετωπίζουν τη ζωή μέσ’ από τον μικρόκοσμο ενός «σπασίκλα».

Κάθε επιστημονική αναφορά του σεναρίου έχει ελεγχθεί από τον Ντέιβιντ Σάλτσμπεργκ, καθηγητή φυσικής και αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, όμως κάθε άλλη ατάκα είναι γραμμένη από συγγραφείς που έχουν βαθιά αντίληψη της διαφορετικότητας, που αναδεικνύουν με ανθρώπινη ευαισθησία, αλλά και λαμπερό, αυτοσαρκαστικό χιούμορ τις αιτίες και τα αποτελέσματά της.

Το «The Big Bang Theory», που η Guardian χαρακτήρισε «τα “Φιλαράκια” της γενιάς του iPhone», μπορεί να παινευτεί ότι προσωπικότητες όπως ο Λέοναρντ Νιμόι, ο θρυλικός Σποκ, αλλά και ο Στίβεν Χόκινγκ αυτοπροσώπως έχουν συμμετάσχει σε επεισόδιά του. Πάνω απ’ όλα, όμως, μπορεί να περηφανευτεί ότι φώτισε όλους εκείνους τους ντροπαλούς ανθρώπους, που στέκουν στη σκιά των ωραίων, υγιών στερεοτύπων, τα οποία κανακεύουν επί δεκαετίες τα τηλεοπτικά στερεότυπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή