Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΝΑΟΣ

«Παίζοντας με τη φωτιά» στο Αφγανιστάν

Πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη (4/9) στον κινηματογράφο «Δαναό» για την ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου «Παίζοντας με τη φωτιά», μια αληθινή καταγραφή της ιστορίας γυναικών ηθοποιών στο Αφγανιστάν που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία ακόμα και απειλές για τη ζωή και την οικογένειά τους. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Αννέτας Παπαθανασίου, η διεύθυνση φωτογραφίας του Δημήτρη Κορδελά. Η παραγωγή είναι της Topcut-Modiano, Oh My Dog και συμπαραγωγή του ΟΤΕ ΤV και της ΝΕΡΙΤ. Η ταινία έχει ήδη προβληθεί στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο SAID Film Festival στο Σιάτλ, στο FEMINA International Women’s Film Festival στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου κ.ά. Κηφισίας 109, τηλ. 210_69.22.655.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εκπλήξεις στο προαύλιο  του Badminton

Ενας Σεπτέμβριος γεμάτος εκπλήξεις μάς περιμένει στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, όπου με τραπεζάκια έξω κι ένα ποτήρι κρασί θα απολαύσουμε τη σειρά εκδηλώσεων που διευθύνει ο Δημήτρης Μαλισσόβας. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο (9 μ.μ.) οι «Μέρες Ραδιοφώνου», με τραγούδια και εκπομπές από τη δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938. Από «Το θέατρο στο μικρόφωνο», τη «Θεία Λένα», το «Εδώ Λιλιπούπολη» έως «Το σπίτι των ανέμων» και τους «Μοντέρνους ρυθμούς».

Κάθε Τρίτη και Τετάρτη (9 μ.μ.) η μουσική παράσταση «Piaf» του Δημήτρη Μαλισσόβα για τον μύθο της Εντίθ Πιαφ, τα τραγούδια της, τους άντρες της, τη ζωή της, με την Μίλλη Καραλή στον ρόλο της Εντίθ Πιαφ.

Τέλος, κάθε Πέμπτη (9 μ.μ.) θα παρουσιάζεται η παράσταση της Ευσταθίας «Συνέντευξη με τη Δανάη», ένα έργο για τη μούσα του Αττίκ και του Χαιρόπουλου μέσα από τα μάτια μιας σύγχρονης τραγουδοποιού. Παίζουν οι Αννα Φόνσου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Ευσταθία. Συμμετέχουν ο Δαυίδ Ναχμίας και η ορχήστρα του. Θέατρο Badminton, ώρα έναρξης 9 μ.μ. Γενική είσοδος 15 ευρώ (σπουδαστές/άνεργοι 10 ευρώ), τηλ. 210_88.40.600.

ΜΕΓΑΡΟ

Πειραγμένη «Μήδεια» από την  Αγγλία

Τη «Μήδεια» του Ευριπίδη στην «πειραγμένη» εκδοχή και μετάφραση του Μπεν Πάουερ, παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, θα δούμε την ερχόμενη Πέμπτη στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε ζωντανή αναμετάδοση από το Λονδίνο.

Η σκηνοθεσία είναι της πολυβραβευμένης Κάρι Κράκνελ, με την Ελεν ΜακΚρόρι στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι κριτικοί συναγωνίστηκαν σε επαίνους γι’ αυτή την παράσταση διάχυτη από μια αγωνιώδη αναμονή χιτσκοκικής ποιότητας που επιτρέπει στην ηθοποιό να προσδώσει μια κάποια ανθρωπιά σε μια γυναίκα που δεν είναι μόνο τέρας αλλά και αξιοπρεπής, αξιολύπητη, διαυγής και παρανοϊκή ταυτόχρονα. Ο κύκλος των αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. ​​ Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ελληνες και Τούρκοι

Εργα του Μότσαρτ θα ερμηνεύσει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου η 50μελής Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Τούρκου μαέστρου Cem Mansur και με σολίστ τον 22 ετών κλαρινετίστα Παύλο Σεράση. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και με χορηγία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. ​​Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Βασ. Γεωργίου B΄ 11. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΜΙΕΤ

Δημήτρης Γαλάνης

Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου παρατείνεται η έκθεση έργων του Δημήτρη Γαλάνη με τίτλο «Τα εικονογραφημένα βιβλία» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αθήνας του ΜΙΕΤ. ​​Μέγαρο Εϋνάρδου,  Αγίου Κωνσταντίνου 20.

ΚΗΠΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ

Φοίβος Δεληβοριάς

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών επιστρέφει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς, συνοδευόμενος από τους μουσικούς Σωτήρη Ντούβα (τύμπανα), Κωστή Χριστοδούλου (πλήκτρα), Κώστα Παντέλη (κιθάρες) και Σταμάτη Σταματάκη (μπάσο). Η μουσική παράσταση «Αρμένικη βίζιτα» περιλαμβάνει κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και επιλογές από τη δουλειά αγαπημένων του συνθετών. ​​ Παρασκευή 5/9, 9 μ.μ.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

«Nεράιδα» στη Λίμνη

Παρατείνονται έως τις 12 Σεπτεμβρίου οι παραστάσεις του έργου «Νεράιδα» στον χώρο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Φρόσως Λύτρα, η οποία βασίστηκε στο ονειρόδραμα του Ζαν Ζιροντού «Οντίν». Ερμηνεύουν οι Βασιλική Τρουφάκου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Ράμος, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Τσιάλος, Νάντια Μαργαρίτη, Νικόλαος Ζιάζιαρης κ.ά. ​​Καθημερινά εκτός Σαββάτου, στις 9.15 μ.μ.

30-05.09.14

GAGARIN 205

Nick Waterhouse

Ο τραγουδιστής , μουσικός και περφόρμερ Nick Waterhouse από την Καλιφόρνια έρχεται στην Αθήνα για μία εμφάνιση στο Gagarin 205. Tη συναυλία ανοίγει το ελληνικό συγκρότημα His Majesty the King of Spain. ​​Λιοσίων 205. Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ.

ΗΡΩΔΕΙΟ

«Sing Me Αn Angel»

Στο Ηρώδειο εμφανίζεται ο Μάριος Φραγκούλης, συνοδευόμενος από τον Στέφανο Κορκολή και τη Νορβηγή σοπράνο Sissel. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και η Παιδική Χορωδία του St. Catherine’s School σε διεύθυνση Richard Balcombe. ​​ Παρασκευή 5/9, 9 μ.μ.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Πρωτοψάλτη – Αρβανιτάκη

Στα «Αισχύλεια» του Δήμου Ελευσίνας συμμετέχουν η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη με μία συναυλία που περιλαμβάνει τραγούδια από τα προσωπικά τους άλμπουμ και ενδιαφέρουσες διασκευές. ​​Δευτέρα στις 8.30 μ.μ., στο Παλαιό Ελαιουργείο.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Mιχάλης Χατζηγιάννης

Στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» εμφανίζεται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα. Συμμετέχουν η Melina Mammas και οι νέοι ερμηνευτές Βασίλης Αξιώτης και Μαρία Μπιλίδα. ​​Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή