Λιανεμπόριο: Αύξηση πωλήσεων 3,8% τον Ιούνιο

Λιανεμπόριο: Αύξηση πωλήσεων 3,8% τον Ιούνιο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Αύξηση 3,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, από τις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων, ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις σε: βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (16,9%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (10%), ένδυση-υπόδηση (6,4%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1,4%) και καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,4%). Στον αντίποδα, μείωση του τζίρου καταγράφηκε σε έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (10,5%), πολυκαταστήματα (7,8%) και τρόφιμα- ποτά- καπνό (5,2%).

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε αύξηση 3,8% τον Ιούνιο 2014, σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2014 σημείωσε αύξηση 4,8%.

Επίσης, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 0,4% σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουνίου 2013, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Μαΐου 2014 σημείωσε αύξηση 6,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή