Ποιός θα προσέχει το παιδί όσο εμείς δουλεύουμε;

Ποιός θα προσέχει το παιδί όσο εμείς δουλεύουμε;

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο εύκολο είναι να εμπιστευτούμε σε έναν άγνωστο άνθρωπο το παιδί μας όσο λείπουμε στη δουλειά; Το nannuka.gr σίγουρα κάνει τα πράγματα ευκολότερα: βρεφονηπιοκόμοι, νταντάδες, babysitters και εκπαιδευτικοί φτιάχνουν προφίλ στη σελίδα του έχοντας περάσει από προσωπικές συνεντεύξεις και τεστ και έρχονται στον χώρο μας, μόλις τους χρειαστούμε.

Μιλήσαμε με τις τρεις δημιουργούς της πλατφόρμας – τη Νάταλι Λεβί, την Κατερίνα Λάμπρου και τη Λέλα Δρίτσα –  για να μας εξηγήσουν πώς λειτουργεί η υπηρεσία τους.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη Nannuka;

Μέσα από την ίδια τη ζωή, την καθημερινότητα, την προσωπική μας εμπειρία ως μητέρες. Με τον ερχομό των παιδιών μας, οι ανάγκες ξεκίνησαν να προβάλλονται και έτσι ξεκίνησε και η ιδέα. Το να είναι κανείς νέος γονιός είναι υπέροχο αλλά και απαιτητικό ταυτόχρονα. Οι υποχρεώσεις πολλές και ο χρόνος περιορισμένος. Η επιθυμία μας λοιπόν ήταν να υπάρχει ένας άνθρωπος με γνώσεις που να μπορεί έστω και για λίγο να μας βοηθήσει, να μας λύσει απορίες, να μας ξεκουράσει. Θελήσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε το nannuka.gr και να συγκεντρώσουμε όλους τους ειδικούς που έχουν σχέση με το παιδί κάτω από το ίδιο “ψηφιακό σπίτι”, με στόχο να κάνουμε την καθημερινότητα των γονιών πιο εύκολη.

Γιατί θα συμβουλεύατε ένα γονιό να απευθυνθεί σε σας; Γιατί να εμπιστευτεί τον «ειδικό» και όχι π.χ. κάποιον δικό του άνθρωπο ή κάποιον στενό συγγενή;

Η διαφορά της Nannuka έγκειται στο ότι ο ίδιος ο γονιός μπορεί να αναζητήσει, να επιλέξει και να κλείσει με ένα κλικ ραντεβού με έναν ή περισσότερους ειδικούς, και στη συνέχεια να αξιολογήσει την εμπειρία του κατά τη συνεργασία τους. Μπορεί να επιλέξει μέσα από εκατοντάδες βιογραφικά και να βρει εκείνον τον ειδικό που ταιριάζει στις ανάγκες της δικής του οικογένειας. Δεν υπάρχουν διαμεσολαβητές. Στην ώρα και το μέρος που ο κάθε γονιός επιθυμεί, μπορεί να βρει τη βοήθεια που θα του κάνει τη ζωή με το παιδί πιο εύκολη. Και το πιο σημαντικό! Επειδή ακριβώς η Nannuka φτιάχτηκε από γονείς για γονείς, φροντίζουμε για την αξιοπιστία των ειδικών που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα μέσα από την συνεργασία μας με μια εξειδικευμένη ομάδα ψυχολόγων.

Ποιες ανάγκες καλύπτουν αυτοί που έχουν προφίλ στη σελίδα σας;

– Στη Nannuka φιλοξενούμε εκατοντάδες βιογραφικά ειδικών για όλες τις φάσεις ανάπτυξης ενός  παιδιού. Μπορεί κάποιος να βρει τη μαία και την βοηθό μητρότητας που θα διευκολύνει τη νέα μητέρα, τη βρεφονηπιοκόμο που θα φροντίσει το μωρό μέχρι την νηπιακή ηλικία, τη νταντά που θα γίνει μέλος της οικογένειας, την babysitter που θα δώσει τη λύση σε ώρα έκτακτης ανάγκης, τον παιδαγωγό που θα συμβάλλει δημιουργικά και τον εκπαιδευτικό που θα μεταδώσει τη γνώση.

Μέσα από ποιες διαδικασίες αξιολογούνται;

Οι ειδικοί που φιλοξενούνται στη Nannuka και διαθέτουν εξακριβωμένο προφίλ, έχουν περάσει από προσωπική συνέντευξη και ψυχομετρικά τεστ, από έμπειρη ομάδα ψυχολόγων. Έτσι, μπορούμε και ελέγχουμε τη γνησιότητα του κάθε προφίλ. Στη συνέχεια, κάθε γονιός έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει την επαφή του με τον ειδικό και να μοιραστεί με άλλες οικογένειες την εμπειρία του. Και βέβαια, όσοι γονείς έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μέσω Facebook, αποκτούν πρόσβαση σε αξιολογήσεις φίλων και γνωστών τους. Έτσι, ο γονιός επιλέγει προσωπικά εκείνον που επιθυμεί, εύκολα και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα των γονιών σήμερα που καλείστε να λύσετε;

– Στην Ελλάδα, πολλοί είναι οι γονείς που καταφεύγουν σε συγγενικά πρόσωπα για ένα χέρι βοηθείας, κυρίως λόγω εμπιστοσύνης αλλά και οικονομικής διευκόλυνσης. Αλλά και εκείνοι δεν είναι πάντα διαθέσιμοι ή δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για τη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση της νέας γενιάς. Η Nannuka λοιπόν έρχεται να καλύψει την ανάγκη αυτή με καταξιωμένους επαγγελματίες με γνώσεις και αγάπη για το παιδί.

Τα σχέδιά σας για το μέλλον;

– Νέες υπηρεσίες, ενδιαφέρουσες συνεργασίες και επιμορφωτικά σεμινάρια θα πλαισιώσουν την πλατφόρμα από τον Σεπτέμβριο. Ακόμη, μετά από τρεις μήνες επιτυχημένης πορείας στην πρωτεύουσα, η Nannuka είναι πλέον διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα. Και φυσικά, τα όνειρα μας δεν σταματάνε εδώ:  Όταν έχουμε καλύψει επαρκώς την Ελλάδα, επόμενος σταθμός το εξωτερικό!

 

http://www.nannuka.gr

https://www.facebook.com/Nannuka.gr

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΡΙΤΖΑΣ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή