Η Πολωνία απαγόρευσε σε ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος να μπει στον εναέριο χώρο της

Η Πολωνία απαγόρευσε σε ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος να μπει στον εναέριο χώρο της

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπηρεσία ελέγχου εναέριου χώρου της Πολωνίας (PAZP) επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε να δώσει άδεια στο αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου να εισέλθει στον εναέριο χώρο της προκειμένου να επιστρέψει από την Μπρατισλάβα στη Μόσχα.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Πάβελ Πάλουτς, διευκρίνισε ότι οι αρχές αρνήθηκαν τη διέλευση του αεροσκάφους επειδή, για άγνωστους λόγους, άλλαξε την κατάστασή του από "πολιτικό αεροσκάφος" σε "στρατιωτικό".

Οι πολωνικές αρχές δήλωσαν πάντως διατεθειμένες να επιτρέψουν την διέλευση εφόσον το αεροσκάφος του Σόιγκου αλλάξει και πάλι την κατάστασή του σε "μη στρατιωτικό". Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το αεροπλάνο είχε λάβει διπλωματική άδεια για να επιστρέψει στη Ρωσία μέσω Πολωνίας ως πολιτική πτήση της Aeroflot.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος του Σόιγκου, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας, ανεφοδιάζεται και θα αναχωρήσει σύντομα για τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή