Συμμετοχή Τσίπρα σε διεθνές συνέδριο με υψηλές παρουσίες

Συμμετοχή Τσίπρα σε διεθνές συνέδριο με υψηλές παρουσίες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκή παρένθεση, με την προσδοκία υψηλών επαφών, απαραίτητων για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας του, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η Κουμουνδούρου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Τσίπρα το ιταλικό ίδρυμα European House – Ambrosetti, προκειμένου να συμμετέχει και να μιλήσει στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του ιδρύματος που πραγματοποιείται εφέτος στο Τσερνόμπιο, στην περιοχή του Κόμο της Ιταλίας. Ετσι, το επόμενο Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ομιλία στον κύκλο παρεμβάσεων με γενικό τίτλο «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη» και ειδικότερα στην ενότητα που αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξέλαβαν την πρόσκληση στο συνέδριο ως έμμεση αναγνώριση της παγίωσης της αίσθησης ότι το κόμμα τους αποτελεί μια δυναμικά ανερχόμενη πολιτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ευρύτερα στην Ευρώπη. Για να υπογραμμίσουν, μάλιστα, τη σημασία της πρόσκλησης που έλαβε ο κ. Τσίπρας, παραπέμπουν στη λίστα των υπολοίπων συμμετεχόντων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Γιεργκ Ασμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αξιοποιήσει το διεθνές βήμα του συνεδρίου για να επαναλάβει τη θέση του κατά των ασκούμενων πολιτικών λιτότητας στην Ε.Ε. και να παρουσιάσει την πάγια πρότασή του για συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος και για ένα ευρωπαϊκό New Deal για την προώθηση της ανάπτυξης.

Πριν από τη μετάβαση του κ. Τσίπρα στην Ιταλία και μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει μεθαύριο, στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις διεργασίες για το οικονομικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος στη ΔΕΘ, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Για τον λόγο αυτό θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου προετοιμάζει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι. Ηδη από χθες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να εγκαλέσει την κυβέρνηση ότι προσέρχεται στη συνάντηση χωρίς να έχει να προτείνει κάποια ουσιαστική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, αλλά απλώς και μόνο για να αξιολογηθεί η εκπλήρωση των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, των οποίων παραμένει έρμαιο. Της καταλογίζει, δε, ότι, όντας δεσμευμένη στη μνημονιακή πολιτική, «δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή