Ρανιέρι: Καταστροφή αν δεν πάμε EURO

Ρανιέρι: Καταστροφή αν δεν πάμε EURO

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν δεν προκριθούμε στο EURO 2016, θα είναι καταστροφή», υποστήριξε ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Κλαούντιο Ρανιέρι, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων τον περασμένο Ιούλιο.

Ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους στόχους και τη φιλοσοφία του: «Στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του EURO 2016 στη Γαλλία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες και το ταλέντο για να τα καταφέρουμε. Ενας προπονητής Εθνικής δεν έχει πολύ χρόνο για να δουλέψει με τους παίκτες του, γι’ αυτό στηρίζεται σε έναν “κορμό”. Οι πρώτες μου κλήσεις περιλαμβάνουν και νέα πρόσωπα, αλλά και έμπειρους παίκτες», τόνισε.

Ο κ. Ρανιέρι ρίχνει όλο το βάρος στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO με τη Ρουμανία: «Ξεκινάμε μ’ ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία (σ.σ.: στις 7 Σεπτεμβρίου) που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε, έχοντας θέληση και τον ενθουσιασμό για να τα πάμε καλά. Ενδιαφέρομαι πολύ να δουλέψω με τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον της Εθνικής. Θα είμαι σε επικοινωνία και με τις ομάδες για να μπορώ να δουλεύω με τα νέα παιδιά δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Εχω μιλήσει και με τους προπονητές των τμημάτων υποδομής. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα πλάνο με στόχο να ενισχύσουμε άμεσα με νέους παίκτες την Εθνική ανδρών. Θα βάλω όλες τις γνώσεις και την εμπειρία μου για να βοηθήσω και να αφήσω κάτι στο μέλλον σε όλους τους προπονητές. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Αυτές είναι οι ιδέες μου και έτσι θα πορευτώ. Είμαι θετικός άνθρωπος και ανοιχτός σε όλες τις νέες ιδέες».

Για τις πρώτες κλήσεις που έκανε και για τη φιλοσοφία του στις επιλογές παικτών είπε: «Θα έχω αλλεπάλληλες συζητήσεις με τους συνεργάτες μου για να κάνουμε στο μέλλον μια επιτυχημένη μείξη νέων και εμπειρότερων παικτών. Πλέον γνωρίζω σιγά σιγά περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσω να κάνω όλους τους διεθνείς παίκτες να παίζουν καλύτερα».

Νωρίτερα  παρουσιάστηκε  στα μέλη  του  Δ.Σ. της  ΕΠΟ  λέγοντας ότι  είναι μεγάλη  τιμή  η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή