Δημόσια πρόσωπα ή ιδιώτες;

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Α​​ς το πούμε κι εμείς ωμά λοιπόν: πολλοί Ελληνες βουλευτές και πολιτικοί γενικά λένε (και ενίοτε κάνουν) χοντράδες. Το πρόσφατο κρούσμα του κ. Νίκου Νικολόπουλου δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της άποψής του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τον (παγερά αδιάφορο κατά τα άλλα) γάμο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, με τον σύντροφό του.

Αντιπαρερχόμαστε την ίδια την άποψη που εξέφρασε ο κ. Νικολόπουλος. Αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός είναι, φυσικά, να έχει άποψη. Αντιπαρερχόμαστε ακόμα και την άθλια διατύπωση αυτής της άποψης και απλώς στεκόμαστε στο εξής: φαίνεται πως ορισμένοι Ελληνες πολιτικοί καταγράφουν δηλώσεις και γνώμες τους στο Διαδίκτυο, εν προκειμένω στο Twitter, σαν να πρόκειται για μαθητικό λεύκωμα ή λες και κουβεντιάζουν στο καφενείο του χωριού τους. Με άλλα λόγια, νομίζουν ακόμα πως βρίσκονται στο χωριό τους ή, τέλος πάντων, στην ανδροπαρέα των «κολλητών» όπου συχνά οι χοντράδες περισσεύουν.

Παίζουν επικίνδυνα με τα κοινωνικά δίκτυα δίχως να έχουν επίγνωση πού ακριβώς βρίσκονται και τι κάνουν. (Το ότι πολλοί Ελληνες πολιτικοί δεν έχουν επίγνωση ότι είναι δημόσια πρόσωπα και ότι ο λόγος τους είναι δημόσιος, δεν περιμέναμε να έρθει το Ιντερνετ για να το καταλάβουμε, δυστυχώς.) Δεν αντιλαμβάνονται ότι δυνάμει τούς παρακολουθεί όχι μόνον όλη η χώρα αλλά ολόκληρος ο πλανήτης. Η αντίδραση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στο πρόσφατο ποστάρισμα του Ελληνα βουλευτή ήταν ενδεικτική: πληροφορήθηκε τι γράφτηκε για εκείνον και ζήτησε εξηγήσεις.

Επιπροσθέτως: δεν αντιλαμβάνονται, ή έχουν λησμονήσει, ότι εκπροσωπούν μία χώρα, ένα έθνος, ένα λαό. Οτι δεν μπορούν να τον εξευτελίζουν βγάζοντας στη φόρα τα απωθημένα τους και τα συμπλέγματά τους. Οτι δεν είναι ιδιώτες (idiots – ή μήπως είναι τελικώς; Ιδιώτες με περιβολή δημοσίου προσώπου) για να εκφράζονται όπως τους κατεβαίνει. Οτι δεν είναι μόνοι τους – αυτοί με τα φιλαράκια τους, για να ικανοποιούνται με τις επιδοκιμασίες του στενού τους κύκλου, του επιπέδου «μπράβο, μεγάλε, τους έκανες σκόνη».

Αν περισσεύουν οι χοντράδες είναι διότι στα μέρη μας περισσεύουν ο επαρχιωτισμός και η φοβική συμπεριφορά, που είναι μεταμφιεσμένη σε χυδαία φρασεολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή