ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης έστειλε μήνυμα στην τρόικα

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης θα διαπραγματευθεί σκληρά το τριήμερο στο Παρίσι, το οποίο είναι η αρχή ενός δύσκολου τετραμήνου - πενταμήνου, κατά το οποίο θα προδιαγραφεί το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Συνέντευξη του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη φιλοξενούν οι New York Times.

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί ο Ελληνας αξιωματούχος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Η Ελλάδα» –σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών– «έχει προχωρήσει στις περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις. Στην επόμενη φάση πρέπει να τις σταθεροποιήσει και να καταστήσει βέβαιο ότι η πορεία δεν θα αντιστραφεί».

Επίσης ο κ. Χαρδούβελης τονίζει πως τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα στο μέλλον επειδή η «τρόικα δεν θα βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας, θα παραμένει σε δεύτερο πλάνο», ενώ «το χρέος μας είναι ομολογουμένως μεγάλο αλλά μακροπρόθεσμο, και κατά συνέπεια είναι εξυπηρετήσιμο».

Ο κ. Χαρδούβελης εκτιμά πως η διαφωνία με την τρόικα σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα «τους δίδαξε ένα καλό μάθημα, να μην επιμένουν τόσο με τα δημοσιονομικά. Καινούργιοι επαχθείς στόχοι θα βλάψουν την ανάκαμψη». Και ο υπουργός επισήμανε με νόημα: «Καταλαβαίνω την ανεργία. Δεν είχα πατέρα που μου έστελνε χίλια δολάρια τον μήνα για να τα καταφέρω στο πανεπιστήμιο».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ