Κυπριακό και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη- Γιουνκέρ

Κυπριακό και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη- Γιουνκέρ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερη συνάντηση στο περιθώριο έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το διορισμό του νέου ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου τον οποίο η ΕΕ καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Ένα δεύτερο θέμα ήταν αυτό της οικονομίας .Το τρίτο θέμα , είπε, ήταν η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο για την Κύπρο, για το οποίο ο κ. Γιούνκερ έχει τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ , Δημήτρη Συλλούρη, και του ευρωβουλευτή, Χρήστου Στυλιανίδη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο κ. Γιούνκερ θα αποφασίσει ποιον εκ των δύο θα καλέσει για συνέντευξη προκειμένου να του ανατεθεί, «κατά την άποψή μου, ένα εκ των σημαντικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή