Αιφνίδια παραίτηση Κουκοδήμου

Αιφνίδια παραίτηση Κουκοδήμου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεραυνό εν αιθρία αποτέλεσε η χθεσινή παραίτηση του κ. Κ. Κουκοδήμου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, τουλάχιστον για όλους πλην του στενού πυρήνα του Μαξίμου όπου γνώριζαν τις προθέσεις του βουλευτή Πιερίας.

Παρά τους πολιτικούς ψιθύρους περί εμπλοκής με τις αρμοδιότητες, περί δυσφορίας για την τοποθέτηση του κ. Δημ. Τσιρώνη (πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ που πρωτοστάτησε στην υπόθεση Βατοπεδίου και βρίσκεται στο στόχαστρο των «καραμανλικών») ή κακών σχέσεων με τους συναδέλφους του, όλα τα στοιχεία κατατείνουν στο ότι οι «προσωπικοί λόγοι» που επικαλέστηκε ο κ. Κουκοδήμος είναι πραγματικοί.

Εν προκειμένω, αφορούν οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του και τα οποία καθιστούσαν ουσιαστικά απαγορευτική την παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα σε αυτή τη συγκυρία. «Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο (σ.σ.: υφυπουργός Παιδείας) … είναι καθαρά –και θέλω να το σεβαστείτε αυτό– προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι», επεσήμανε ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος (99,5), σημειώνοντας πως συνεχίζει να στηρίζει απολύτως την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό και ότι, ήδη από την προηγούμενη Τετάρτη, είχε ενημερώσει σχετικά τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά (Σταμάτης, Μπούρας). Με θερμά λόγια για τον κ. Κουκοδήμο μίλησε ο κ. Ανδ. Λοβέρδος ενώ, στο εσωτερικό της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης σημείωνε εμφατικά ότι «υπάρχουν προσωπικοί λόγοι, ήταν δικαίωμά του να παραιτηθεί», μη θέλοντας να τροφοδοτήσει περαιτέρω τη συζήτηση.

Η παραίτηση Κουκοδήμου αναγκάζει το Μαξίμου να αναζητήσει αντικαταστάτη, αυξάνοντας στις δύο τις κυβερνητικές θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν, λίγους μήνες μόνον μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Η άλλη είναι, προφανώς, αυτή του υπουργού Αμυνας, δεδομένου ότι, εντός Οκτωβρίου, ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί προκειμένου να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά τον διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου, μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. προκειμένου να μη μεταβληθούν οι ισορροπίες στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και διότι το Μαξίμου δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια αποκατάστασης των διαταραγμένων, λόγω μισθολογίου και ασφαλιστικού, σχέσεων με το προσωπικό των Ε.Δ. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να επιλεγεί για τη θέση του υπουργού Αμυνας απόστρατος, με τα φώτα να στρέφονται, όπως και πολλές φορές κατά το παρελθόν, προς τον κ. Φραγκούλη Φράγκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή