Αύξηση πωλήσεων και συρρίκνωση ζημιών για τη MIG

Αύξηση πωλήσεων και συρρίκνωση ζημιών για τη MIG

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα των μεγεθών της MIG στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης. Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, οι συγκρίσιμες ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου για το α΄ εξάμηνο 2014 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 1% και ανήλθαν στα 559,9 εκατ. ευρώ. Στελέχη της εταιρείας σημειώνουν ότι η αύξηση καταγράφηκε παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η οποία παρουσίασε ετήσια μείωση 0,7% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο. Οι δημοσιευμένες ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου κατέγραψαν ετήσια μείωση 2% (το α΄ εξάμηνο 2013 δεν περιελάμβανε την επιβάρυνση του ομίλου ΥΓΕΙΑ λόγω της υποχρέωσης εφαρμογής των μηχανισμών αυτόματης επιστροφής και εκπτώσεων claw back και rebate). Τα κέρδη σε επίπεδο συγκρίσιμων ενοποιημένων λειτουργικών αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο σύνολο των θυγατρικών διαμορφώθηκαν στα 11,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου ανήλθαν σε ζημία ύψους 76,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 139,7 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο 2013. Η καθαρή εσωτερική αξία της εταιρείας στο τέλος Ιουνίου ανήλθε στα 982 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,27 ευρώ ανά μετοχή. Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ανήλθαν στα 126,7 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος σταδιακής αποεπένδυσης από μη στρατηγικής σημασίας συμμετοχές, η MIG προχώρησε στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην MIG Real Estate, ενώ τη συμφωνία αναχρηματοδότησης του δανεισμού της Attica Group και την επένδυση 75 εκατ. ευρώ στην εταιρεία από funds της Fortress Investment Group.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή