‘Βουτιά’ 82,6% στα κέρδη των εισηγμένων, το α΄ εξάμηνο

‘Βουτιά’ 82,6% στα κέρδη των εισηγμένων, το α΄ εξάμηνο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση 82,6% κατέγραψαν τα κέρδη των εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και διαμορφώθηκαν στα 941,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος παρουσιάσθηκε οριακά ενισχυμένος σε ποσοστό 0,6%, στα 33,16 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΒΕΤΑ ΑΕΠΕΥ.

Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 8,7% και ανήλθαν στα 3,2 δισ. ευρώ.

Από τα κέρδη ύψους 941 εκατ. ευρώ, τα 908 εκατομμύρια προήλθαν από τη συνεισφορά των τραπεζών, κυρίως από την εγγραφή εκτάκτων θετικών αποτελεσμάτων και τη βελτίωση της οργανικής επίδοσης.

Η σχέση μεταξύ κερδοφόρων και ζημιογόνων εταιρειών παρουσίασε μικρή, αλλά σταθερή βελτίωση. Οι κερδοφόρες εταιρείες ανήλθαν στις 85 και οι ζημιογόνες στις 124.

Σύμφωνα με τη ΒΕΤΑ ΑΕΠΕΥ, ισχυρούς ισολογισμούς παρουσίασαν οι εταιρείες ΜΕΤΚΑ, Aegean, ΟΠΑΠ και FF Group, ενώ συνέχισαν με καλό δεύτερο τρίμηνο τη χρονιά οι εταιρείες Eurobank Propeerties, ΕΧΑΕ, Καρέλιας, Μυτιληναίος, Info Quest, Πλαίσιο, Σαράντης, Κυριακίδης, MLS Πληροφορική, Byte, Πλαστικά Κρήτης , Ιατρικό Αθηνών, AS Company, Creta Farm, Καραμολέγκος, Πετρόπουλος, Καράτζη, kleeman, Flexopack, Ντρουκφάρμεπεν, Μύλοι Λούλη, Ευρωπαϊκή Πίστη και Paperpack.

Αντιθέτως, αρνητικά μεγέθη ή κατώτερα των προσδοκιών ανακοίνωσαν οι εταιρείες Ιντραλότ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Coca Cola, Frigoglass και Τέρνα Ενεργειακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή