Υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ

Υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, εξαιτίας των πυρών «του ρωσικού στρατού», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

«Στην περιοχή του Λουχάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν διαταγή και υποχώρησαν από το αεροδρόμιο και το χωριό Γκεοργκίιβκα», που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νότια της πόλης, δήλωσε ο Αντρέι Λισένκο.

«Με δεδομένη την ακρίβεια των πυρών πρόκειται για επαγγελματίες πυροβολητές των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας», σημείωσε ο Λισένκο, ενώ πρόσθεσε ότι επτά ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί το τελευταίο 24ωρο.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού επεσήμανε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν επτά ρωσικά άρματα μάχης κοντά στο αεροδρόμιο και παρατήρησαν μεγάλη ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων βορείως και νοτίως του Λουχάνσκ, πίσω από τις ουκρανικές γραμμές.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, δεν υπάρχουν λιγότερα από τέσσερα ρωσικά τάγματα στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο ίδιος. Κάθε τάγμα αποτελείται από 400 άνδρες, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ μια ρωσική ΜΚΟ εκτίμησε ότι έως και 15.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στην Ουκρανία τους τελευταίους δύο μήνες και πολλές εκατοντάδες έχουν προφανώς σκοτωθεί στις μάχες στη χώρα αυτή.

«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών από 10.000 έως και 15.000 στρατιώτες έχουν σταλεί εκεί», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής μητέρων των ρώσων στρατιωτών Βαλεντίνα Μελνίκοβα.

Στη χώρα ενδέχεται να είναι ανεπτυγμένοι αυτή τη στιγμή 7.000 με 8.000 ρώσοι στρατιώτες, πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στις πληροφορίες που έχουν δώσει οι οικογένειες, οι γιοι ή οι σύζυγοι των οποίων εστάλησαν για γυμνάσια και στη συνέχεια χάθηκε η επαφή μαζί τους.

«Οι ρώσοι διοικητές διεξάγουν μια μυστική ειδική αποστολή», εκτίμησε η Μελνίκοβα.

Σύμφωνα με ρώσους υπέρμαχους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 200 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή