Γυμνές εικόνες διασήμων στο Διαδίκτυο

Γυμνές εικόνες διασήμων στο Διαδίκτυο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυμνές φωτογραφίες που φαίνεται να απεικονίζουν διάσημους καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους και η βραβευμένη με Οσκαρ Τζένιφερ Λόρενς αλλά και το αστέρι της ποπ Ριάνα, κυκλοφόρησαν την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες είναι προϊόν υποκλοπής από λογαριασμούς στο «σύννεφο» iCloud, όπου κάποιοι διαλέγουν να αποθηκεύσουν φωτογραφικό υλικό. Φυσικά η διαρροή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν την οργή των καλλιτεχνών που απεικονίζονται με αδαμιαία περιβολή. Ο πράκτορας της Τζένιφερ Λόρενς σε δήλωσή του αναφέρει ότι «πρόκειται για μία κατάφωρη παραβίαση του ιδιωτικού βίου της ηθοποιού. Οι αρχές βρίσκονται σε γνώση του συμβάντος και οποιοσδήποτε βρεθεί να αναρτά τις κλεμμένες φωτογραφίες πρόκειται να διωχθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία».

Ηδη η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter από την Κυριακή έκλεισε κάποιους λογαριασμούς που συνδέονταν με την κλοπή των γυμνών φωτογραφιών της ηθοποιού. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες από τους οποίους κλάπηκε φωτογραφικό υλικό, το οποίο και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, βρίσκονται οι Αβρίλ Λαβίν, Αμπερ Χερντ, Γκάμπριελ Γιούνιον, Χέιντεν Πανετιέρ και Χόουπ Σόλο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κλάπηκαν και αναρτήθηκαν διαδικτυακά φωτογραφίες των Χίλαρι Νταφ, Τζένι Μακάρθι, Κάλεϊ Κουόκο, Κέιτ Απτον, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέκε Πάλμερ και Κιμ Καρντάσιαν.

Και φωτομοντάζ

Η τραγουδίστρια Βικτόρια Τζάστις υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες που υποτίθεται ότι την απεικονίζουν δεν είναι δικές της, αλλά είναι προϊόν φωτομοντάζ. «Κόσμε, αυτές οι φωτογραφίες είναι απλά ψεύτικες», έγραψε σε τουίτ της η τραγουδίστρια. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η εκπρόσωπος της ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε, που δήλωσε ότι οι φωτογραφίες είναι εντελώς πλαστές.

Προκάλεσαν οργή

Αντιθέτως, η ηθοποιός Μαίρη Ελίζαμπεθ Ουίνστεντ δεν μπορούσε να κρύψει την οργή της για την κλοπή των φωτογραφιών. «Για όλους εσάς που κοιτάτε τις φωτογραφίες που τράβηξε ο σύζυγός μου στο σπίτι μας, ελπίζω να αισθάνεστε καλά. Γνωρίζοντας ότι οι φωτογραφίες αυτές σβήστηκαν πριν από χρόνια, μόλις που μπορώ να φανταστώ την τρομακτική προσπάθεια που απαίτησε αυτός ο άθλος. Συμπονώ όλα τα θύματα των χάκερ», δήλωσε η ηθοποιός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή