Κόνσολας: Από πέρυσι είχα στόχο το ρεκόρ

Κόνσολας: Από πέρυσι είχα στόχο το ρεκόρ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σοβαρή και μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κωπηλασία έχει τοποθετήσει τους Ελληνες κωπηλάτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Το χρυσό μετάλλιο του τετραπλού σκιφ και το ασημένιο της Κ. Νικολαΐδου στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αμστερνταμ, αποτελούν τη συνέχεια των τόσων διακρίσεων που έχει χαρίσει στη χώρα μας το άθλημα.

Οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές κόσμου και το 2013. Φέτος επέστρεψαν από τη διοργάνωση και με ένα παγκόσμιο ρεκόρ: διένυσαν την απόσταση κατά επτά δευτερόλεπτα γρηγορότερα (5΄42΄΄75). «Το παγκόσμιο ρεκόρ το είχα στόχο από πέρυσι. Στον τελικό ξεκινήσαμε με άγχος γιατί στον ημιτελικό πετύχαμε τον ίδιο χρόνο με το γερμανικό πλήρωμα. Οταν είδα ότι ήμασταν μπροστά φώναξα στα άλλα παιδιά “πάμε για ρεκόρ”. Εδωσα περισσότερο ρυθμό και τα καταφέραμε. Είναι η μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, επιτυχία μας γιατί συνδυάστηκε με ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσουμε την πρόκριση για το Ρίο», δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής κόσμου Λευτέρης Κόνσολας.

Νικολαΐδου: Νέο κίνητρο

Για κλάσματα του δευτερολέπτου έχασε το χρυσό μετάλλιο η Κατερίνα Νικολαΐδου. Αιτία ήταν η κακή εκκίνηση. «Αυτό θα αποτελέσει για εμένα ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσω περισσότερο. Αυτή τη φορά έχασα για 45 κλάσματα του δευτερολέπτου. Ομως είμαι ευχαριστημένη γιατί βρέθηκα στο βάθρο μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης», μας είπε η Κατερίνα, η οποία έμεινε στην Ολλανδία για να κάνει διακοπές.

Οι Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου και Αγγελόπουλος ήρθαν 6οι στην τετράκωπο άνευ. «Είμαι αισιόδοξος. Κάποια πληρώματα μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Ρίο, ενώ κάποια άλλα έχουν βάλει βάσεις για να φτάσουν στους επόμενους Ολυμπιακούς», τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή