ΠΣΕ: Οφέλη για πάνω από το 50% των εξαγώγιμων προϊόντων από το νέο νομοσχέδιο

ΠΣΕ: Οφέλη για πάνω από το 50% των εξαγώγιμων προϊόντων από το νέο νομοσχέδιο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως σημαντικό βήμα προόδου για την απλοποίηση και επιτάχυνση των εξαγωγικών διαδικασιών χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, το προσχέδιο νόμου που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη «οι Έλληνες Εξαγωγείς επικροτούν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, καθώς και τα αντανακλαστικά του υφυπουργού, κ. Νότη Μηταράκη, που ικανοποίησε σε σύντομο χρονικό διάστημα πάγια αιτήματα του εξαγωγικού κόσμου, σε άμεση συνάρτηση υλοποίησης του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου, εκπληρώνοντας μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά κυρίως διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις ετών, που συνιστούσαν εμπόδια για τις ελληνικές εξαγωγές.

Ήδη οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας επιβεβαιώνουν το θετικό αντίκτυπο από τις μεταρρυθμίσεις, την επίσπευση του χρόνου εξαγωγικών διαδικασιών και την ελάφρυνση από γραφειοκρατικά βάρη και κόστη, που καθιστούσαν όλα αυτά τα χρόνια λιγότερα ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα στις ξένες αγορές.

Οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου ανοίγουν προοπτικές εξαγωγών για μία σειρά από επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους παραγωγής, αλλά και ολόκληρες νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή