Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αύριο, Τετάρτη, και έως 23 Οκτωβρίου παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Συγγρού 387) η έκθεση «Αιγαίον: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους». Συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στην Ελευσίνα παρουσιάζονται δύο εικαστικές εκθέσεις στο πλαίσιο των Αισχυλείων. Η έκθεση «Ο Τρίτος Παράδεισος» του Μικελάντζελο Πιστολέτο στο Παλαιό Ελαιουργείο και η έκθεση «Η Αφροδίτη των Κουρελιών» της Μαίρης Ζυγούρη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος».

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από πολλές παραστάσεις στην περιφέρεια. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τη Μαρία Καβογιάννη, τον Αντώνη Λουδάρο κ.ά. Την Τετάρτη, παράσταση στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» (του θεατρικού οργανισμού «Ακροπόλ»), σε διασκευή Γιώργου Κιμούλη και Πιτσιρίκου, παρουσιάζονται (9 μ.μ.) στο Νταμάρι Βριλησσίων (Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»).

Ο Γιώργης Χριστοδούλου δίνει συναυλία στο «Γιασεμί», Μνησικλέους 23, Πλάκα. Μαζί του ο κιθαρίστας Παναγιώτης Αθάνατος.

Στην Πάτμο, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, δίνει (8.30 μ.μ.) συναυλία η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Στη Λάρισα, στο Θέατρο Αλκαζάρ, παρουσιάζονται (9.15 μ.μ.) οι «Πέρσες», η παραγωγή του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.

Βραδιά βραζιλιάνικης μουσικής (8.30 μ.μ.) στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά (Κρήτη). Με τον κιθαρίστα Robertinho de Paula και την Ελίνα Σκαρπαθιώτη (τραγούδι). Ελεύθερη είσοδος.

Η κλασική ταινία «Mad Max 2» (1981) προβάλλεται (9.15 μ.μ.) στην ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84) στο πλαίσιο της σειράς «Sssh! Silent Movies» (οι θεατές φορούν ακουστικά, είσοδος 2 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή