Ρεκόρ στις πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών

Ρεκόρ στις πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη ζήτηση μαζικών προϊόντων (μηνιαίων, τριμηνιαίων, ετήσιων κ.λπ. καρτών) παρατηρήθηκε τις πρώτες πέντε ημέρες πώλησης των καρτών απεριορίστων διαδρομών με τις νέες μειωμένες τιμές. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία πωλήσεων από 28 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου, από τα εκδοτήρια των Σταθερών Συγκοινωνιών διατέθηκαν 121.757 κάρτες (όλων των τύπων), συνολικής αξίας 3,240 εκατ. ευρώ. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε διάστημα 15 ημερών του Σεπτεμβρίου 2013 πωλήθηκαν 110.551 κάρτες (όλων των τύπων) αξίας 3,168 εκατ. ευρώ. Το φετινό πενθήμερο πωλήθηκε μεγαλύτερος αριθμός καρτών, υψηλότερης συνολικής αξίας.

Οσον αφορά τα μαζικά προϊόντα για λεωφορεία και τρόλεϊ μεταξύ 27 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου, πωλήθηκαν 100.000 κάρτες (όλων των τύπων) έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Σε διάστημα 15 ημερών του περσινού Σεπτεμβρίου πωλήθηκαν περισσότερες κάρτες (127.273) χαμηλότερης συνολικής αξίας (2,433 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το φετινό εξαήμερο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι καταργήθηκε η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία και τρόλεϊ που κόστιζε 20 ευρώ και αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από την αντίστοιχη κάρτα για όλα τα μέσα που κοστίζει σήμερα 30 ευρώ, έναντι 45 ευρώ που κόστιζε πριν από τη μείωση των κομίστρων.

Πέραν της μείωσης της τιμής ορισμένων καρτών, από 1η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκαν και νέα μαζικά προϊόντα με σκοπό τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού μέσω μεγαλύτερης ευελιξίας που προσφέρουν πλέον οι περισσότεροι τύποι καρτών. Συγκεκριμένα, διατίθεται πλέον 3μηνη κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα, αξίας 88 ευρώ (μειωμένη 44 ευρώ) και 6μηνη κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 170 ευρώ (μειωμένη 85 ευρώ). Παράλληλα, καταργήθηκε το 7ήμερο εισιτήριο, αξίας 14 ευρώ, και αντικαταστάθηκε από το εισιτήριο διάρκειας πέντε ημερών, αξίας 10 ευρώ. Η τιμή της ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα έχει διαμορφωθεί πλέον στα 320 ευρώ.

Σε επίπεδο μεμονωμένων εισιτηρίων, καθιερώθηκε από προχθές ενιαίο εισιτήριο 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ που κόστιζε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και μειώθηκε κατά 20 λεπτά σε διάρκεια. Παράλληλα, καταργήθηκε το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ που κόστιζε 1,20 ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή