Στην ατζέντα το πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο

Στην ατζέντα το πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εντολή να επαναδιαπραγματευτεί τη δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο (εκκρεμούν περίπου 6.500 μέχρι τα τέλη του έτους) προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα, 19.00 ώρα Ελλάδος, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιμείνει στην παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που ήδη υλοποιούνται ή αναμένεται να ολοκληρωθούν και συγκεκριμένα στην ολοκλήρωση των νέων οργανισμών των υπουργείων (εντός του φθινοπώρου 16 συνολικά υπουργεία θα λειτουργούν με νέα οργανογράμματα, με μείωση των δομών κατά 40%), στην ενσωμάτωση των συστάσεων του ΟΟΣΑ για τη μείωση των διοικητικών βαρών, στο νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.

Αναμένεται, επίσης, να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών στο Δημόσιο, όπως επίσης και για τον εν εξελίξει έλεγχο της γνησιότητας των πιστοποιητικών και της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (με τα προεδρικά διατάγματα Βάσως Παπανδρέου και Πρ. Παυλόπουλου). Στον έλεγχο συμβάσεων και πιστοποιητικών η κυβέρνηση επενδύει σημαντικά προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των «αναιτιολόγητων» απολύσεων, που θα πρέπει, σε διαφορετική περίπτωση, να υλοποιήσει μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή