Με διπλά μαθήματα οι καθηγητές

Με διπλά μαθήματα οι καθηγητές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διπλές αναθέσεις της διδασκαλίας των μαθημάτων θα αποτελέσουν βασικό όπλο στη μάχη της κάλυψης των κενών θέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Χθες, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος υπέγραψε την απόφαση για τις ειδικότητες καθηγητών που θα μπορούν να διδάξουν ορισμένα μαθήματα σε Γυμνάσιο και Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, επειδή το επιστημονικό τους αντικείμενο είναι συναφές με το μάθημα και το έχουν διδαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως φαίνεται στον πίνακα. Ενδεικτικά, στο Γυμνάσιο, την Ιστορία θα μπορούν να διδάσκουν, εκτός από τους ιστορικούς-φιλολόγους, οι θεολόγοι, οι καθηγητές ξένων γλωσσών, οι κοινωνιολόγοι και οι πολιτικοί επιστήμονες. Βέβαια, οι περισσότερες διπλές αναθέσεις αφορούν μαθήματα κατευθύνσεων στο Επαγγελματικό Λύκειο.

Την ίδια στιγμή, με στόχο τον περιορισμό της σχολικής διαρροής, απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων στα παιδιά που εγκαταλείπουν λόγω φτώχειας το σχολείο μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, χορηγούνται επτά επιδόματα, που πλέον θα δίνονται με μία μόνο αίτηση, όλα μαζί. «Μέσα από την υπέρβαση της γραφειοκρατίας υπολογίζουμε ότι θα έχουμε μικρότερη σχολική διαρροή», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος ύστερα από σύσκεψη που είχε χθες με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση να καταργηθεί η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης από το οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Αυτό, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία.

Τέλος, πιο αυστηρά θα γίνουν από φέτος τα κριτήρια χορήγησης άδειας λειτουργίας στα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια. Συγκεκριμένα, ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια για να λειτουργήσουν θα πρέπει να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα, η οποία θα βεβαιώνει ότι δεν έχει οφειλές προς το ΙΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή