Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο, ενώ το ευρώ υποχωρούσε αργά το βράδυ κατά 0,02% στο 1,3124 έναντι του δολαρίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, ο οποίος έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 7% από το χαμηλό επίπεδο όπου βρέθηκε στα μέσα του Αυγούστου, χθες έκλεισε με πτώση 0,07%, στις 1.375,93 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,06% και ο DAX με άνοδο 0,30%. Μικρή πτώση της τάξεως του 0,03% καταγράφηκε στο ταμπλό του CAC 40 στο Παρίσι, ενώ στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,49%.

Στη Wall Street αργά χθες το βράδυ ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,26% και ο S&P 500 επίσης υποχωρούσε κατά 0,16%. Αντιθέτως, ο δείκτης Nasdaq ενισχυόταν κατά 0,23%. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρούσε κάτω από τα 101 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας των ανησυχιών για επιβράδυνση της ζήτησης σε Κίνα και Ευρώπη, αλλά και λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και της ύπαρξης σημαντικών αποθεμάτων. Πτωτική πορεία είχε χθες και ο χρυσός, με την τιμή του να υποχωρεί κατά 1,63% και να διαμορφώνεται στα 1.266,30 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή