Εκθεση Βιβλίου σε μετεξέλιξη

Εκθεση Βιβλίου σε μετεξέλιξη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθηναϊκός θεσμός με ρίζες, το Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει αύριο τις πόρτες του στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου.

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του Νάνου Βαλαωρίτη.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών έργων του ποιητή και θα γίνει παρουσίαση του πολυσήμαντου συγγραφικού έργου του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Επίσης, φέτος εγκαινιάζεται η συνεργασία του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε μια προσπάθεια ανανέωσης και μετεξέλιξης του φεστιβάλ βιβλίου σε φεστιβάλ πολιτισμού και φόρουμ ανοιχτού διαλόγου για όλες τις τέχνες.

Το «Athens Gardens Festival», που διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο Ζάππειο από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ., πλημμυρίζοντας τον κήπο με μουσική.

Παρόντες, επίσης, στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις τους, εκτός από τους εκδοτικούς οίκους, θα είναι: το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο ΟΠΑΝΔΑ, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου Βόρειας Ελλάδας, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Athens Voice και ο Εκπαιδευτικός Ομιλος Ξυνή.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων, όπως αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά., το πλήρες πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή