Νεκρός ο υπαρχηγός της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους

Νεκρός ο υπαρχηγός της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το δεξί χέρι του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σήμερα σε μια αεροπορική επιδρομή του ιρακινού στρατού στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας στρατηγός Μπαμπάκερ Ζεμπάρι.

 «Ιρακινά στρατιωτικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν σήμερα μια επιχείρηση η οποία οδήγησε στον θάνατο του δεξιού χεριού του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, γνωστού με το όνομα Αμπού Χατζ αλ Σούρι», είπε ο στρατηγός Ζεμπάρι, ενώ πρόσθεσε ότι τα πλήγματα αυτά στην επαρχία Νινευή «εξαπολύθηκαν έπειτα από συγκεκριμένες πληροφορίες» και «ο στόχος επλήγη».

 Προς το παρόν η είδηση για τον θάνατο του αλ Σούρι δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή, καθώς το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, μεταξύ της Μοσούλης (πρωτεύουσας της Νινευή) και της Ταλ Άφαρ, δεν είναι υπό τον έλεγχο του ιρακινού στρατού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή