Valerie Trierweiler: Για τα λεφτά ή για την εκδίκηση;

Valerie Trierweiler: Για τα λεφτά ή για την εκδίκηση;

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολα (και πολλά) χρήματα;  Εκδίκηση; Ευκαιρία για δημοσιότητα; Γιατί η Valerie Trierweiler αποφάσισε να εκδώσει ένα βιβλίο κλειδαρότρυπας – διότι, περί αυτού πρόκειται – μήνες μετά τον επεισοδιακό χωρισμό της από τον γάλλο πρόεδρο;

Αν ο στόχος ήταν ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ πωλήσεων, στόχος επετεύχθη.

Όπως επετεύχθη και ο «θόρυβος» και ο (περαιτέρω) εξευτελισμός του Francois Hollande.

Εκείνο, όμως, που δεν έχει γίνει εφικτό μέχρι στιγμής – και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του “Paris Match” – είναι να φιλοτεχνήσει στην άλλοτε συντάκτρια του και πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, ένα τραγικό προφίλ, την εικόνα μιας γυναίκας προδομένης από τον έρωτα της ζωής της.

Το αντίθετο, μάλιστα: από την προηγούμενη Πέμπτη που το περιοδικό κυκλοφόρησε με εξώφυλλο την Trierweiler και δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, αποσπάσματα από το βιβλίο της με θέμα της ζωή της με τον Hollande, η κουβέντα για τη συγκεκριμένη κυρία, όλο και… διολισθαίνει.

Να ευθύνονται τα αποσπάσματα που θυμίζουν λίγο αισθηματικά μυθιστορήματα της προηγούμενης 20ετίας;

Να ευθύνεται το κάπως απαίδευτο ύφος και η εμπάθεια που σχεδόν ποτίζει τις σελίδες του “Merci pour ce moment”;

Να ευθύνεται που εκτός από το ζήτημα του Dominique Strauss – Kahn και των «φαφούτηδων» (σ.σ.: έτσι εμφανίζεται να αποκαλεί ο Hollande τα φτωχά κοινωνικά στρώματα), από το βιβλίο δεν προκύπτει κάποιο άλλο, αμιγώς πολιτικό ζήτημα;

Ήδη οι πρώτες κριτικές και κυρίως τα σχόλια των συμπατριωτών της Trierweiler στα social media, αλλά και σε ενημερωτικούς ιστότοπους, κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι, περιγράφοντας μία γυναίκα που τρελαμένη ακόμα από τη ζήλια και τον πόνο της απιστίας, «βγάζει στο σφυρί» ιδιωτικές στιγμές, διαλόγους και περιστατικά που κανονικά η αξιοπρέπεια θα έπρεπε να προστατεύσει.

«Όταν η ίδια δυναμίτιζε το σπίτι της Segolene (σ.σ.: Segolene Royal, πρώην σύντροφος του Francois Hollande), προφανώς δεν τα είχε προβλέψει όλα αυτά», ήταν ένα από τα πιο ήπια σχόλια αναγνωστών του “Paris Match”.

Φυσικά, αυτό δεν εμπόδισε το βιβλίο που τυπώθηκε σε 200.000 αντίτυπα στη Γερμανία, να είναι – από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του – ένα αληθινό best seller, ήδη πρώτο σε πωλήσεις στο site Amazon France.

Όσο για την πορεία των αισθηματικών του ζωηρού προέδρου;

Το ειδύλλιο με τη Julie Gayet μάλλον έληξε άδοξα, η «πρώην» Segolene αποδείχθηκε γενναιόδωρη κυρία, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες», τα όσα καταλογίζει η Trierweiler στο πρώην της (περί «φαφούτηδων» φτωχών) και η άλλοτε κραταιά δημοσιογράφος κέρδισε μία θέση στη λίστα των γυναικών που επιβεβαιώνουν τη γνωστή ρήση, περί κόλασης που είναι ένα τίποτα μπροστά σε μία προδομένη γυναίκα…

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή