Αγορές μέσω του Twitter στις ΗΠΑ

Αγορές μέσω του Twitter στις ΗΠΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εμφάνισή του πλήκτρου «Buy» σε επιλεγμένα tweet, το Twitter έκανε και επίσημα το πρώτο βήμα για την είσοδό του στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με στόχο τα μέλη του να μπορούν να αγοράσουν προϊόντα απευθείας μέσα από την πλατφόρμα.

Προς το παρόν η λειτουργία βρίσκεται σε πιλοτική φάση, αφού διατίθεται μόνο για περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ. Πατώντας το πλήκτρο «Buy», αυτοί οι χρήστες θα δουν στην οθόνη τους περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν που αναφέρεται στο tweet, όπως και μια φόρμα για την συμπλήρωση των στοιχείων της πιστωτικής τους κάρτας και της διεύθυνσης στην οποία θέλουν να παραλάβουν την παραγγελία.

Μάλιστα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν κρυπτογραφημένες αυτές τις πληροφορίες στο προφίλ τους στο κοινωνικό τους δίκτυο, ώστε να μην χρειάζεται να τις πληκτρολογήσουν ξανά στις επόμενες αγορές τους.

Αν και η δοκιμή γίνεται με λίγες σχετικά επιχειρήσεις και για περιορισμένους χρήστες, το Twitter σημειώνει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξάνονται σταδιακά τόσο οι συνεργασίες με εταιρείες, όσο και οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει αν σχεδιάζει στο απώτερο μέλλον να τη διαθέσει και εκτός ΗΠΑ.

Πάντως, όπως αναφέρεται στο επίσημο μπλογκ του, στόχος του κοινωνικού δικτύου είναι να κάνει ακόμη πιο εύκολες τις online αγορές ειδικά μέσω των φορητών συσκευών, ενώ τα μέλη του θα μπορούν να βρουν προϊόντα και προσφορές που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο e-shop. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή