Παρουσιάστηκαν το Apple Watch και το iPhone 6

Παρουσιάστηκαν το Apple Watch και το iPhone 6

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Apple» εγκαινίασε χθες η εταιρεία στην Καλιφόρνια, στην ίδια αίθουσα στην οποία πριν από 30 χρόνια ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε τον πρώτο υπολογιστή Mac.

Το νέο προϊόν ονομάζεται AppleWatch και είναι ρολόι χειρός που λειτουργεί συμπληρωματικά προς το κινητό τηλέφωνο iphone. Ηταν η πρώτη φορά την τελευταία τετραετία που η ανακοίνωση της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων iPhone (iPhone 6 και iPhone 6 Plus) πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς το ενδιαφέρον εστιάστηκε στον υπολογιστήρολόι που φοριέται όλη μέρα. «Είναι η πλέον προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ.

«To Apple Watch θα βελτιώσει σημαντικά την παρακολούθηση της δραστηριότητάς μας» ανέφερε ο Κουκ, καθώς το νέο gadget διαθέτει αισθητήρες που παρακολουθούν κάθε στιγμή τους χτύπους της καρδιάς αυτού που το φοράει. «Το Apple Watch είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει οποιονδήποτε το χρησιμοποιεί να ζήσει μια πιο υγιεινή ζωή, όντας πιο δραστήριος» προσέθεσε.

Στο νέο ρολόι έχουν μεταφερθεί λειτουργίες από το iPhone ώστε να είναι προσβάσιμες χωρίς να χρειάζεται να βγάλει κανείς το iPhone από την τσέπη, παραδείγματός χάρη η λειτουργία τηλεκοντρόλ για την appleTV, αλλά και μια λειτουργία που επιτρέπει στους ξεχασιάρηδες χρήστες να θυμούνται πού έχουν παρκάρει την BMW τους.

Τα ρολόγια είναι σχεδιασμένα ως νέα μέσα διαπροσωπικής επικοινωνίας, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων μόνο ακουμπώντας τις οθόνες μεταξύ τους. «Επινοήσαμε τρόπους ιδιωτικής επικοινωνίας απευθείας μέσω του καρπού» είπε ο Κουκ. Στο πλάι της οθόνης, ένα στρογγυλό αντικείμενο που μοιάζει με το κουρδιστήρι των κλασικών ρολογιών λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο όπως η «ροδέλα» των ipod. Το ρολόι θα είναι σε θέση ακόμη και να καθοδηγήσει αυτόν που το φοράει προς τον προορισμό του με ένα ελαφρό «σκούντημα» στον καρπό. Πέραν όλων αυτών, το Apple Watch λέει και την ώρα…

Η άλλη καινοτομία που παρουσιάστηκε χθες, το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών Apple Pay συνεργάζεται τόσο με το iΡhone όσο και με το Apple Watch. Με το σύστημα αυτό, που λειτουργεί για την πλειοψηφία των πιστωτικών καρτών, τα δεδομένα της πιστωτικής κάρτας αποθηκεύονται στο τηλέφωνο και η πληρωμή γίνεται απευθείας με το πέρασμα της οθόνης από ειδικό σκάνερ. Τα μέχρι τώρα συστήματα ηλεκτρονικού πορτοφολιού δεν έχουν ευδοκιμήσει και η Αpple ελπίζει να εισέλθει στον χώρο αυτό συνεργαζόμενη με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Η χθεσινή παρουσίαση των νέων προϊόντων της Αpple ξεκίνησε με τα δύο νέα iphones, το iPhone 6 και το iPhone 6 plus. Οι οθόνες και των δύο (4,7 ίντσες και 5,5 ίντσες αντίστοιχα) είναι μεγαλύτερες από το προηγούμενο μοντέλο, ο επεξεργαστής τους ταχύτερος και το πάχος τους ακόμα μικρότερο. Στην πληθώρα των αισθητήρων που ήδη διαθέτουν τα iPhones προστίθεται και βαρόμετρο που θα μετράει πόσες σκάλες έχει ανέβει ο χρήστης, όχι μόνο πόσο έχει περπατήσει. Η κάμερα παραμένει στα 8 megapixels αλλά βελτιώνεται η λειτουργία slow motion, για βιντεοσκόπηση σε αργή κίνηση.

Τα νέα τηλέφωνα ξεκινούν από μνήμη 16GB και έχουν επιλογές μνήμης ώς και 128GB, καθώς και νέες οθόνες υψηλής ευκρίνειας Retina HD.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή