Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιά θέση στον πιο στενό κύκλο των στενών συνεργατών του νέου προέδρου της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, καταλαμβάνει ένας Ελληνας: ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα έως σήμερα και πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ., μεταξύ άλλων θέσεων που κατείχε στην πολιτική σκηνή των Βρυξελλών, αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο 52χρονος Θεσσαλονικιός έγινε ιδιαίτερα γνωστός στον κύκλο των Βρυξελλών μετά τον διορισμό του ως επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού στο γραφείο του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το 2009. Εως τότε είχε υπηρετήσει σε πολλά γραφεία επιτρόπων, ενώ το 2007 έγινε ευρωβουλευτής αντικαθιστώντας τον Αντώνη Σαμαρά, που διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού και εγκατέλειψε την Ευρωβουλή. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα βρίσκεται στη λίστα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στις εκλογές του 2009, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ετσι αντί να βρεθεί στα έδρανα της Ευρωβουλής βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου της Επιτροπής και από εκεί η καριέρα του επιταχύνεται. Τον Μάιο του 2013 ο κ. Μπαρόζο τον τοποθετεί επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα και χθες ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει μία από τις πιο σημαντικές θέσεις στο επιτελείο του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΖανΚλοντ Γιουνκέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή