Με πλαστό πτυχίο σύζυγος βουλευτού

Με πλαστό πτυχίο σύζυγος βουλευτού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Κώστας Γασπαρινάτος, σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής Μαρίας Γιαννακάκη, είναι ένας από τους δημοτικούς υπαλλήλους που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους να κάνουν χρήση πλαστού πτυχίου. Η βουλευτής, σε δήλωσή της αμέσως μετά την αποκάλυψη του γεγονότος, δήλωσε άγνοια και ζήτησε ο σύζυγός της «να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τον νόμο». «Ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένειά μου την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες», αναφέρει η κ. Γιαννακάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι ανεδαφικός οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική της ιδιότητα και την πολιτική της δραστηριότητα.

Ο Κ. Γασπαρινάτος εργαζόταν από το 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού και εκ των υστέρων προσκόμισε πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics. Στο πλαίσιο των ελέγχων για τα πλαστά πιστοποιητικά, ο Δήμος Κορυδαλλού απηύθυνε ερώτημα στον ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο απάντησε ότι το εν λόγω πτυχίο δεν υφίσταται. Εν τω μεταξύ, ένα μήνα πριν, ο κ. Γασπαρινάτος είχε συνταξιοδοτηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή