Παραιτήθηκαν από τη ΝΕΡΙΤ οι Α. Μακρυδημήτρης και Ρ. Μορώνης

Παραιτήθηκαν από τη ΝΕΡΙΤ οι Α. Μακρυδημήτρης και Ρ. Μορώνης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αναστάτωση στη ΝΕΡΙΤ, αλλά και στην κυβέρνηση, προκαλεί από χθες η αιφνίδια παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, αλλά και του αναπληρωτή του κ. Ροδόλφου Μορώνη. Επισήμως δεν δόθηκε καμία δικαιολογία από την ηγεσία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, ήδη από καιρό και τα δύο στελέχη εξέφραζαν με κάθε τρόπο τη δυσφορία τους για σωρεία παρεμβάσεων στις ειδήσεις, αλλά και στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ εκ μέρους στελεχών της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Αυγούστου ο κ. Μακρυδημήτρης είχε επιπλήξει δημοσίως τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης κ. Βασ. Θωμόπουλο, αξιώνοντας να «περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντά του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ικανοποιεί αδιαμαρτύρητα διάφορα αιτήματα κυβερνητικών παραγόντων, φτάνοντας στο σημείο να υποκύψει και σε αξίωση να παίξουν δύο δίωρες αφιερωματικές εκπομπές στη μνήμη συγκεκριμένου πολιτικού.

Αφορμή, ωστόσο, για να παραιτηθούν χθες τα δύο στελέχη της ΝΕΡΙΤ φέρεται να στάθηκε ο τρόπος κάλυψης της παρουσίας του κ. Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ ικανοποίησε, όπως ήταν αυτονόητο, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να μεταδοθούν ζωντανά τόσο η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του αποδέχθηκε την επίσης αυτονόητη αξίωση της ΝΕΡΙΤ ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για πρώτη φορά σε ερώτηση δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς, ως γνωστόν, μέχρι σήμερα δεν «αναγνώριζε» καν την ύπαρξή της.

Προχθές, ωστόσο, στη σχετική συμφωνία προέκυψε εμπλοκή, καθώς, κατά πληροφορίες, παρενέβησαν κυβερνητικοί παράγοντες ζητώντας από τη ΝΕΡΙΤ να καλύψει μόνον τη μία από τις δύο εμφανίσεις του κ. Τσίπρα. Πρόταση με την οποία διαφώνησε η ηγεσία της ΝΕΡΙΤ υποβάλλοντας την παραίτησή της.

Σημειώνεται ότι ειδικώς ο κ. Μακρυδημήτρης είχε αντικαταστήσει πριν από μόλις τέσσερις μήνες τον αποπεμφθέντα διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Προκοπάκη, όπως και ότι η δική του θητεία, μαζί με αυτήν του κ. Μορώνη, επρόκειτο ούτως ή άλλως να λήξουν σύντομα, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή