Η μεταμόρφωση της Jennifer Aniston για τη νέα της ταινία

Η μεταμόρφωση της Jennifer Aniston για τη νέα της ταινία

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα ταινία της Jennifer Aniston  με τίτλο 'Cake' καθήλωσε τους θεατές στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο, με την ηθοποιό να απολαμβάνει στην πρεμιέρα στις 8 Σεπτέμβρη το (όρθιο) χειροκρότημα που της επιφύλασσε το κοινό για την ερμηνεία της. Η αγαπημένη του Hollywood φαίνεται πως άφησε πίσω της τους κωμικούς ρόλους και έκανε μια στροφή στην καριέρα της με βλέψεις για Όσκαρ.

Ο ρόλος της ως Rachel στα ‘Φιλαράκια’ την ακολούθησε για πολύ καιρό μετά το τέλος της δημοφιλούς σειράς, όμως τα τελευταία χρόνια η Aniston προσπαθεί να αποδείξει ότι εκτός από ωραία μαλλιά έχει και αξιοσημείωτες υποκριτικές ικανότητες. Η αρχή έγινε πέρυσι με το ‘Life of Crime’, μια περιπέτεια με στοιχεία κωμωδίας, αλλά και το ‘She’s Funny that Way’ όπου η ηθοποιός εμφανίστηκε με εντελώς διαφορετικό στυλ από αυτό που την έχουμε συνηθίσει. Στο φετινό ‘Cake’, η Jennifer έκανε ένα βήμα παραπέρα και άλλαξε εντελώς την εμφάνιση της, μια κίνηση που πολλοί ερμηνεύουν ως μια (καλή) προσπάθεια να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Εξάλλου, όπως η Charlize Theron είχε αποδείξει το 2003 με την βράβευσή της από την αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο 'Monster' (όπου ‘κάλυψε’ την φυσική της ομορφιά με ειδικό μακιγιάζ) τα βραβεία ανήκουν σε αυτούς που προκαλούν, μέσα σε politically correct, βέβαια, πλαίσια.

Σιδεράκια στα δόντια, ειδικό μακιγιάζ, ουλές και ατημέλητα μαλλιά είναι μερικές από τις αλλαγές που έκανε η Aniston προκειμένου να υποδυθεί μια γυναίκα που υποφέρει από εθισμούς και ψυχολογικά προβλήματα μετά από ένα δυστύχημα. Η Jennifer δεν δίστασε να εμφανιστεί με σημάδια στο πρόσωπο και look που σε τίποτα που δεν θυμίζει τις λαμπερές εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός «ήταν πολύ απελευθερωτικό. Οι γυναίκες νιώθουμε ότι πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των άλλων είτε μπροστά είτε πίσω από την κάμερα. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες δεν είμαστε πάντα έτσι, δεν κυκλοφορούμε συνέχεια με ψηλοτάκουνες γόβες. Δεν είμαστε πάντα χτενισμένες και μακιγιαρισμένες. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι μια τέτοια γυναίκα, που έχει παραιτηθεί ακόμα κι από το να ξυπνάει το πρωί».

Για να καταφέρει να ενσαρκώσει τον ρόλο, η Jennifer Aniston λειτούργησε μεθοδικά και προσπάθησε να μιμηθεί την ηρωίδα της κάνοντας όλο και λιγότερα πράγματα στην καθημερινότητά της – δεν έβγαινε από το σπίτι συχνά, καθόταν στον καναπέ και κοιμόταν- ενώ έκανε έρευνα μιλώντας με γιατρούς και με ανθρώπους που έχουν περάσει παρόμοιες εμπειρίες με την ηρωίδα. Στο 'Cake' πρωταγωνιστούν επίσης ο Sam Worthington και η Anna Kendrick υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Daniel Barnz, ο οποίος όμως σύμφωνα με τις κριτικές δεν πρέπει να ελπίζει σε βραβεία, αφού έφτιαξε ένα ανιαρό και χωρίς ουσία πλαίσιο όπου η Aniston ξετυλίγει το κουβάρι ενάντια στην ματαιοδοξία. Ένα σημαντικό βήμα για την Jennifer, η οποία ακόμα κι αν δεν προταθεί από την Ακαδημία, τουλάχιστον έδειξε ότι δεν είναι μόνο μια καλή κωμική ηθοποιός αλλά μπορεί να ανταπεξέλθει και σε δραματικούς ρόλους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή