Σύντομα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

SONY

Αποσύρεται απο τους e-reader

Την απόφασή της να αποσυρθεί από την κατηγορία των συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-reader) ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η Sony. Η εταιρεία γνωστοποίησε πως δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει κάποια καινούργια συσκευή και ότι έχει ήδη σταματήσει την παραγωγή του PRS-T3, του πιο πρόσφατου μοντέλου της που κυκλοφορεί σήμερα σε 20 κράτη, μεταξύ των οποίων η Ευρώπη και ο Καναδάς. Ετσι, το PRS-T3 θα συνεχίσει να πωλείται σε αυτές τις αγορές μόνον για όσο υπάρχει ακόμη διαθέσιμο στοκ. Προς το παρόν, η μόνη εξαίρεση είναι η Ιαπωνία, η οποία είναι και η μόνη χώρα όπου η εταιρεία διατηρεί σε λειτουργία το online κατάστημά της για την πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων. Σύμφωνα με τη Sony, η κατηγορία των e-reader δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμη για την ίδια, γεγονός που αναλυτές αποδίδουν τόσο στην επιτυχία ανταγωνιστικών μοντέλων όπως των Kindle της Amazon, όσο και στη γενικότερη στροφή στα tablet και στα smartphone.

DELL

Υπολογιστές με συναίσθημα και κατανόηση

Η Dell αναπτύσσει λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους υπολογιστές να «καταλαβαίνουν» τη συναισθηματική κατάσταση των χρηστών, και έτσι να προσαρμόζουν ανάλογα τη λειτουργία τους. Οπως δήλωσε στο BBC ο Jai Menon, επικεφαλής του τμήματος Ερευνας & Ανάπτυξης της αμερικανικής εταιρείας, το software αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017 και θα αναλύει τα δεδομένα από βιοαισθητήρες που υπάρχουν ήδη στην αγορά και οι οποίοι φοριούνται στο κεφάλι, για να καταγράφουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Ετσι, από την επεξεργασία των εγκεφαλικών σημάτων, θα μπορεί να διαπιστώσει αν ο χρήστης είναι χαρούμενος, λυπημένος, βαριεστημένος ή απογοητευμένος. Ο Menon υποστηρίζει πως το λογισμικό θα είναι χρήσιμο στους υπαλλήλους γραφείου, αφού χάρις σε αυτό ο υπολογιστής θα μπορεί για παράδειγμα να αντιληφθεί πότε έχουν αρχίσει να κουράζονται, ώστε να τους προτείνει να κάνουν διάλειμμα. Επίσης, εκτιμά πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από δημιουργούς βιντεογκέιμ.

ΝΕΟ MSN ΑΠΟ MICROSOFT

Πόρταλ με συνεργασία 1.200 ομίλων

Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε σε 57 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η πιλοτική λειτουργία του καινούργιου MSN της Microsoft (preview.msn.com), με το επίσημο λανσάρισμά του να αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου. Το πόρταλ έχει επανασχεδιασθεί και φιλοξενεί πλούσιο ενημερωτικό περιεχόμενο, που στην ελληνική του έκδοση προέρχεται από 15 από τα εγκυρότερα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και τα Kathimerini.gr, gastronomos.gr του ομίλου της Καθημερινής. Στους 1.200 ειδησεογραφικούς ομίλους με τους οποίους συνεργάζεται η Microsoft σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του MSN, περιλαμβάνονται κορυφαία μίντια, όπως οι New York Times, Wall Street Journal, Guardian και Le Monde. Η αμερικανική εταιρεία έχει ενσωματώσει στο MSN όλες τις online υπηρεσίες της, αρκετά εύχρηστα εργαλεία, αλλά και ρυθμίσεις που επιτρέπουν σε κάθε χρήστη να το προσαρμόσει στη θεματολογία που τον ενδιαφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή