Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο χτυπήματος

Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο χτυπήματος

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για το ενδεχόμενο η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι να αποτελέσει αφορμή για εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας εκφράζουν τις τελευταίες ώρες στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Γι’ αυτό, εξάλλου, από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου αποφασίστηκε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας σε «ευπαθείς» στόχους, αλλά και να αυξηθεί η δύναμη αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, Αμεση Δράση) που περιπολεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Μιλώντας χθες στην «Κ» κορυφαία στελέχη του υπουργείου εξέφρασαν φόβους για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης συγκεκριμένα κατά αστυνομικού στόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα άγνωστοι επιχειρούν κατά αστυνομικών διμοιριών «δοκιμαστικά» χτυπήματα για να δουν τον τρόπο και τον χρόνο αντίδρασης. Παράλληλα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., από τις κεντρικές υπηρεσίες έχει δοθεί εντολή στους περιπολούντες αστυνομικούς να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σε ενίσχυση των μέτρων φύλαξης έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. και σε πολιτικούς στόχους, όπως είναι τα γραφεία πολιτικών κομμάτων και ιδιαίτερα αυτά της Χρυσής Αυγής. «Περισσότεροι αστυνομικοί απασχολούνται στη διακριτική προστασία-φύλαξη των γραφείων του συγκεκριμένου κόμματος», επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στην «Κ» αξιωματικός από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Ερωτηθείς σχετικά αξιωματούχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δήλωσε στην «Κ» ότι «η προσεχής περίοδος είναι ευεπίφορη για την εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης εξαιτίας των επετείων της δολοφονίας Φύσσα, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Το «παζλ» των τελευταίων ημερών συμπληρώνει επιστολή που ανήρτησε (το Σάββατο) στο Indymedia ο καταδικασθείς για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Ν. Μαζιώτης, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην Τράπεζα της Ελλάδος, τον Απρίλιο. Η επιστολή ερμηνεύεται ως κάλεσμα σε ασύλληπτους συνεργούς του και την καταζητούμενη σύντροφό του Πόλα Ρούπα να συνεχίσουν την ένοπλη δράση. Στην επιστολή του χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή «δύναμη κρούσης στην υπηρεσία του κεφαλαίου για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του και την εξόντωση εξαθλιωμένων μεταναστών εργατών, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Αναφερόμενος στην απόφαση που πήρε μαζί με την καταζητούμενη σύντροφό του Πόλα Ρούπα να «βγουν» στην παρανομία, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί, αναφέρει ότι «επιλέξαμε την παρανομία για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση, για να βοηθήσουμε να αφυπνιστεί ο λαός, να κατανοήσει ότι η ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση στα δεινά του». Και καταλήγει λέγοντας ότι «από τη φυλακή υποστηρίζω τη δράση της οργάνωσης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή