Παραιτήθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης από τη ΝΕΡΙΤ

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης από τη ΝΕΡΙΤ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου (Ε.Σ.) της ΝΕΡΙΤ υπέβαλε χθες ο κ. Χρήστος Χωμενίδης, καταγγέλλοντας και εκείνος παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να μη μεταδοθεί η ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα.

Οπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ε.Σ. Θ. Φορτσάκη, «εδώ και περίπου ένα χρόνο προσπαθούμε, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Γι’ αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται».

Παρέμβαση στα συμβαίνοντα στη ΝΕΡΙΤ έκανε χθες και ο κ. Π. Καψής. Κάλεσε το Εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο να αγνοήσουν τις όποιες πιέσεις και χαρακτηρίζοντας τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ «όπλο που μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν», εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι «εδώ και καιρό έχουν μπει σε λάθος δρόμο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή