Τον Νοέμβριο η ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου

Τον Νοέμβριο η ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, αρχικά σε πιλοτικό στάδιο, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτού του πιλοτικού σταδίου θα δοθούν τα πρώτα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία θα αφορούν αναχρηματοδότηση δανείων.

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, καθώς και το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με εξαμελή αντιπροσωπεία του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, μέλη όλοι της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους Γερμανούς βουλευτές και να ζητήσω τη βοήθειά τους στην προσπάθεια την οποία κάνουμε για να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός και να χρησιμοποιήσουμε τα διαρθρωτικά ταμεία για να επιδοτήσουμε το επιτόκιο των δανείων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θυμίζω ότι είναι κάτι στο οποίο ήδη έχουμε τη συμφωνία τόσο του κ. Σόιμπλε όσο και του κ. Γκάμπριελ, αλλά και του κ. Σαπέν, του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας και του κ. Μοσκοβισί, αρμοδίου επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε ο κ. Δένδιας. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές για τη δυστοκία που προκαλεί η κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων, κατανομή για την οποία έχουν ληφθεί υπόψη, όπως επεσήμανε ο ίδιος, τα στοιχεία του 2008.

«Επειτα από αυτήν την τόσο βαθιά κρίση και τις δυσκολίες που επέφερε αυτή και η αντιμετώπισή της στον ελληνικό λαό, τελικά διαφαίνεται φως στον ορίζοντα. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ θετικό στοιχείο», υπογράμμισε από την πλευρά του μετά τη συνάντηση ο κ. Μπέρνχαρντ Σούλτε – Ντρουγκέλτε, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή