Υποβάθμιση Χ.Α. στις αναδυόμενες από την S&P

Υποβάθμιση Χ.Α. στις αναδυόμενες από την S&P

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Morgan Stanley, η Standard & Poor’s Dow Jones υποβάθμισε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις ανεπτυγμένες στις αναδυόμενες αγορές, με τη βαρύτητα της ελληνικής αγοράς να διαμορφώνεται στο 0,8%. Η εξέλιξη συνέτεινε στην υποχώρηση του Γενικού Δείκτη που έκλεισε με πτώση 0,46% στις 1.155,95 μονάδες και τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 46,18 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή του δημοψηφίσματος στη Σκωτία και των κρίσιμων αποφάσεων που ενδέχεται να ανακοινώσει αύριο η αμερικανική Federal Reserve μετά τη διήμερη συνάντησή της. Εικάζεται ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα ανακοινώσει αλλαγή προσανατολισμού στη νομισματική της πολιτική και θα ανακαλέσει τη δέσμευσή της για διατήρηση των επιτοκίων στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα επικαλούμενη ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας. Η προσδοκία αυτή ενίσχυσε χθες το δολάριο, με το ευρώ να έχει υποχωρήσει κάποια στιγμή κατά 0,22% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2936 δολάρια για να ανακάμψει αργότερα στα 1,2942.

Παράλληλα, με υποχώρηση έκλεισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, κατά 0,04% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, κατά 0,29% ο CAC 40 της Γαλλίας και κατά 1,04% ο FTSE MIB του Μιλάνου. Εξαίρεση αποτέλεσε ο δείκτης XETRA DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης που έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09%. Την πτωτική του πορεία συνέχισε, άλλωστε, χθες η τιμή του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία που φέρουν την ανάπτυξη στην Κίνα μειώνουν τις προσδοκίες για τη ζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα. Ετσι το Brent υποχώρησε σε επίπεδα κάτω από τα 97 δολάρια το βαρέλι και αργά το βράδυ βρισκόταν στα 96,97 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή