ΑΝΕΛ: βλέπουν κοινούς δρόμους με ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΕΛ: βλέπουν κοινούς δρόμους με ΣΥΡΙΖΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά υποδέχτηκε τις εξαγγελίες Τσίπρα ο κ. Π. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν θέματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μπορούν «να βρουν κοινούς δρόμους». Ηταν η δεύτερη –μέσα σε λίγες μέρες– θετική δήλωση ως προς την προοπτική μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας από τον κ. Καμμένο, που σηματοδοτεί βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στα δύο κόμματα, που το καλοκαίρι είχαν ψυχρανθεί και χαρακτηρίζονταν από φράσεις του τύπου «δεν θα γίνουμε η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «χάρηκε» ακούγοντας κάποια πράγματα από τον κ. Τσίπρα και εξήγησε ότι «το ένα από αυτά είναι οι μηχανισμοί για να μπορέσει να πάρει μπροστά το κράτος». Στο πλαίσιο αυτό στάθηκε κυρίως στην αποδοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ της ανάγκης για τη χαμηλή φορολόγηση, κάτι που, όπως τόνισε, «δεν υπήρχε στο παρελθόν», ενώ αναφέρθηκε και σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που αποτελούν, όπως υποστήριξε, «μία σοβαρή αποδοχή της πρότασης των ΑΝΕΛ». Πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα δεν άκουσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για όσα αναφέρουμε ως “κόκκινες γραμμές” για τα εθνικά θέματα», ενώ εξέφρασε και επιφυλάξεις σε σχέση με τον τρόπο που προσεγγίζει μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση «που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει αν δεν συγκρουστείς» (Real Fm).

Σύμφωνα με στέλεχος της Κουμουνδούρου, ο κ. Καμμένος υιοθετεί, απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια τακτική που περιγράφεται ως «ναι μεν, αλλά…»: δεν την αποκλείει, κάτι που του επιτρέπει να εμφανίζεται ως δυνάμει κυβερνητικός εταίρος, ταυτόχρονα όμως βάζει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για να μη δυσαρεστήσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή